Kelto katastrofos Mianmare aukų padaugėjo iki pusšimčio

  • Teksto dydis:

Mianmaro vidurio regione prieš keturias dienas upėje įvykusios kelto katastrofos aukų skaičius padidėjo iki beveik 50, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Dauguma aptiktų aukų yra moterys. Dar kelių dešimčių keltu plaukusių žmonių tebeieškoma.

Nelaimė įvyko šeštadienį anksti ryte, keltui plaukiant Čindvino upe Sagaingo regione. Tarp perpildyto kelto, plaukusio į Monjvos miestą, keleivių buvo dešimtys mokytojų ir universiteto studentų.

Nelaimės dieną pavyko išgelbėti apie 150 žmonių. Pareigūnai mano, kad keltu plaukė iki 250 keleivių – maždaug 100 daugiau negu oficialiai leidžiama.

„Jau aptikome 48 kūnus“, – sakė vietos pareigūnas Tun Tun Winas (Tun Tun Vinas).

Pirmadienį oficialiai skelbta, kad žuvo 32 žmonės.

„Žuvusiųjų gali būti gerokai daugiau“, – sakė pareigūnas ir pridūrė, kad vietos vienuoliai organizuoja aukų laidotuvių ceremonijas.

Vietos gelbėjimo ir gyventojų perkėlimo departamento atstovas sakė, kad du trečdaliai aukų yra moterys.

Tebeieškoma mažiausiai 23 asmenų, tarp jų 17 moterų.

Virš vandens pavyko iškelti vieną kelto galą, kur buvo aptikti skenduolių palaikai, tačiau likusi jo dalis tebėra po vandeniu.

Trečiadienį gelbėtojai tęsia pastangas kranais iškelti visą laivą.

„Vis dar negalime iškelti viso laivo“, – trečiadienį ryte naujienų agentūrai AFP sakė Gelbėjimo ir gyventojų perkėlimo departamento direktorius Sa Willy Frientas (Sa Vilis Frientas).

Pranešama, kad dėl kelto katastrofos buvo sulaikyti mažiausiai keturi jo įgulos nariai, kuriuos ketinama patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Mianmare tokios tragedijos yra dažnos. Šalis turi ilgą pakrantės liniją; ją taip pat raižo tankus dažnai patvinstančių upių tinklas, todėl gyventojai yra labai priklausomi nuo susisiekimo keltais, o šie dažnai gabena daugiau keleivių negu leidžiama.


Šiame straipsnyje: keltasMianmaraskatastrofaaukos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių