Kalifornijos vyndarystės regioną sukrėtė 6 balų žemės drebėjimas

Vaizdingą, vyndaryste garsėjantį Kalifornijos Napos slėnį sekmadienį sukrėtė 6 balų žemės drebėjimas, kuris buvo stipriausias regione per ketvirtį amžiaus ir per kurį buvo rimtai sužeisti trys žmonės.

Tūkstančius gyventojų požeminiai smūgiai pakėlė iš miegų. Apie žuvusius žmones nepranešama. Tačiau pareigūnai sakė, kad maždaug 130 žmonių kreipėsi dėl nedidelės medicininės pagalbos ir kad vienas vaikas, ant kurio užgriuvo židinys, yra kritinės būklės.

Gubernatorius Jerry Brownas (Džeris Braunas) po 3 val. 20 min. įvykusio drebėjimo, kuris sukėlė gaisrus, pažeidė vandens vamzdžius ir kelius, sukėlė dujų nuotėkius, paskelbė nepaprastąją padėtį.

JAV geologijos tarnyba (USGS) pranešė, kad tai buvo stipriausias žemės drebėjimas San Fransisko Bėjaus rajone nuo 1989 metų 6,9 balo Loma Prietos kalno drebėjimo.

Daugelis Napos ir aplinkinių rajonų gyventojų pradėjus drebėti žemei pabudo apimti panikos. Tarp jų buvo Davidas Gadlinas (Deividas Gadlinas), parduotuvės „Lucero Olive Oil“ Napos centre vadybininkas, kuris atskubėjęs į parduotuvę rado grindis užlietas aliejumi bei actu ir nusėtas šukėmis.

„Galėjo būti daug blogiau, jei tai būtų nutikę dieną, kai viduje būna klientų ir darbuotojų, – sakė jis. – Šitai ištversime“.

Napos miesto pareigūnai sakė, kad trys žmonės buvo rimtai sužeisti ir kad tarp jų yra vaikas, kurį teko sraigtasparniu gabenti į ligoninę pas neurologus.

Medicinos centre „Queen of the Valley“ buvo suteikta pagalba 125 pacientams, dėl nesunkių sužeidimų, tokių kaip žaizdos ir sumušimai. Dar aštuoniems žmonėms pagalba buvo suteikta Šv.Elenos ligoninėje.

Pareigūnai 33 pastatus, tarp jų – pagyvenusių žmonių bendruomenės centrą, pažymėjo kaip apgadintus ir nebetinkamus naudoti. Kai kurios miesto centro dalys buvo aptvertos geltona juosta.

Rajono gyvenamųjų automobilio priekabų parke ugnis sunaikino keturis namelius ant ratų ir apgadino dar du. Ugniagesiai užgesino gaisrus dviejuose kituose gyvenamuosiuose rajonuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių