JT: Ukrainoje konfliktas nusinešė daugiau kaip tris tūkstančius gyvybių

  • Teksto dydis:

Žuvusiųjų per konfliktą Ukrainoje skaičius gerokai viršijo 3 tūkstančius, pranešė antradienį JT žmogaus teisių pareigūnas Ivanas Simonovičius.

„Šiuo metu mirčių registruota, rugsėjo 21 d. duomenimis, 3543; į šį skaičių įtrauktos 298 Malaizijos lėktuvo katastrofos aukos“, – sakė jis JT žmogaus teisių tarybai.

Be šio lėktuvo aukų, oficialus šiame konflikte žuvusiųjų skaičius yra 3245.

„Norėčiau pridurti, kad į šį skaičių pateko turimų šaltinių registruotos aukos; tikrasis skaičius tikriausiai yra žymiai didesnis“, – pažymėjo JT generalinio sekretoriaus padėjėjas žmogaus teisių klausimais.

Buvęs Kroatijos teisingumo ministras I.Simonovičius, paskirtas į šį JT postą 2010 metais, reguliariai lankėsi Ukrainoje stebėsenos misijoje nuo vasario, kai buvo nuverstas tuometinis prorusiškas prezidentas Viktoras Janukovyčius.


Šiame straipsnyje: Ivanas Šimonovičiuskaras UkrainojeJTžuvusieji per konfliktą

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Truputis politikos: Žinau, kad politika ir diplomatija Lietuvoje nėra madingos. Mes specializuojamės Stalino pamėgtose srityse: propaganda, melas, isteriškas šūkavimas. Instinktyviai jaučiame, kad kaistumiame Rusiją iš Europos, tuo labiau skatiname Rusijos suartėjimą su Kinija. Tos pigios dujos iš vamzdžio? Nueis Kinijai. Mums liks brangesnės suskystintos. Sakote suskystinti ir laivais atvežti nieko nekainuoja? Jūs esate iš kitos planetos. Žemėje kainuoja ir daug. Rusija ir jos satelitai suartėja su Kinija ir karo srityje. Organizacija, kuri užsiims bendrais Rusijos ir Kinijos priešais vadinasi Šanchajaus bendradarbiavimo organizacija. Į šią organizaciją įeina Kinija, Kazachstanas, Kirgizstanas, Rusija, Tadžikistanas ir Uzbekistanas [1]. Ar mums, Europai, naudinga siekti, kad Kinija, Rusija su satelitais stiprintų bendradarbiavimą, šūkaujant apie civilizacijų karą, kaip daro Prezidentė Dalia Grybauskaitė? Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika

jankis

jankis portretas
tai kas ką užpuolė gal pasakysit fašistuojantys pedofilai,ir kas išžudė tuos žmones,tik ar ne ukrainos fašistinė chunta

Ooo kiek rublinukų susirinko...

Ooo kiek rublinukų susirinko... portretas
Tai gavote po kaulą ir lojate sau laimingi? Meškis- peškis (Dimitrijus Medvedevas) žadėjo tokiems kaip Jūs pakelti algą net 40 proc.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių