JT pasiuntinys Jemenui ragina pratęsti paliaubas

  • Teksto dydis:

JT pasiuntinys Jemenui šeštadienį paragino atnaujinti paliaubas šalyje dar trims paroms, nors susirėmimai tarp šiitų sukilėlių ir vyriausybės pajėgų vėl įsiplieskė, nepaisant paliaubų.

„Trijų parų ugnies nutraukimui Jemene artėjant prie pabaigos, Jungtinių Tautų specialusis pasiuntinys Jemenui Ismailas Ould Cheikhas Ahmedas (Ismailass uld Šeichas Achmedas) ragina kovojančias šalis sutarti dėl paliaubų pratęsimo dar 72 valandoms“, – sakoma pranešime, paskelbtame šio pasiuntinio feisbuko paskyroje. Oficialiai paliaubos baigėsi vidurnaktį.

Pasak I.Ahmedo, paliaubų „iš esmės laikomasi, nors esama pažeidimų iš abiejų pusių kai kuriose vietovėse“.

„Mes matėme pastarosiomis dienomis, kad maistas ir humanitarinė pagalba buvo tiekiama keliuose miesto rajonuose ir kad JT personalas galėjo pasiekti vietoves, kurios anksčiau nebuvo pasiekiamos, – sakė jis. – Norėtume tuo remtis ir siekiame patekti į kitus rajonus artimiausiomis dienomis“.

Jemeno vyriausybė remiama Saudo Arabijos vadovaujamos arabų šalių koalicijos, iš vienos pusės, ir Irano remiami husių sukilėliai, iš kitos, kaltina vieni kitus paliaubų pažeidimais per pastarąsias tris paras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių