Jeruzalėje palestinietis nužudė du izraeliečius, sužeidė vaiką

  • Teksto dydis:

Islamistų kovotoju vadinamas palestinietis šeštadienį per išpuolį Jeruzalėje, panaudodamas peilį ir šaunamąjį ginklą, nužudė du izraeliečius vyrus ir sužeidė moterį bei vaiką.

Išpuolis Jeruzalės senamiestyje buvo įvykdytas tokiu metu, kai Izraelio saugumo pajėgos yra parengties būsenos po pastarojo meto susirėmimų Al Aksos mečetės komplekse ir žydų naujakurių poros nužudymo jų mažų vaikų akivaizdoje Vakarų Krante.

Per šeštadienio išpuolį dvejų metų vaikas buvo nesunkiai sužeistas į koją; jis buvo nuvežtas į ligoninę. Policijos atstovas Micky Rosenfeldas (Mikis Rosenfeldas) sakė, jog atrodo, kad į vaiką buvo šauta. Sužeistos moters būklė rimta, nurodė gelbėjimo tarnybos.

Pranešama, kad užpuolikas paėmė šaunamąjį ginklą iš vieno užpulto vyro ir šaudė į atvykusius policininkus, o galiausiai pats buvo nušautas.

Policija nurodo, kad tai buvo 19-metis Mohammadas Shafiqas Halani (Mohamadas Šafikas Halanis) iš netoli Ramalos Vakarų Krante esančio kaimo.

Kovotojų grupuotė „Islamo džihadas“ sakė, kad jis buvo jos narys, bet atsakomybės už išpuolį neprisiėmė.

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad trys aukos yra vienos ultraortodoksų šeimos nariai, vykę pasimelsti prie Raudų sienos.

Per kitą incidentą šeštadienį Jeruzalės vakaruose palestinietis subadė praeivį ir buvo nušautas policijos, kai bėgo iš užpuolimo vietos. Auka buvo sužeista, nurodė policija.

Palestiniečiams - dviejų dienų draudimas

Izraelio policija sekmadienį paskelbė, kad palestiniečiams dvi dienas bus draudžiama įžengti į Jeruzalės senamiestį – po dviejų išpuolių prieš izraeliečius, per kuriuos žuvo ir patys kaltininkai.

Draudimas paveiks palestiniečius aneksuotoje Rytų Jeruzalėje, gyvenančius ne senamiestyje, į kurį galės patekti tik izraeliečiai, turistai, vietos gyventojai, verslo savininkai ir moksleiviai.

Melstis „karštuoju tašku“ tapusiame Al Aksos mečetės komplekse galės tik 50 metų ir vyresni vyrai, bet moterims amžiaus apribojimai nebus taikomi. Jie bus įleidžiami pro vienus konkrečius vartus.

Šeštadienį vakare islamistų kovotoju vadinamas palestinietis senamiestyje per išpuolį, kurio metu panaudojo peilį ir šaunamąjį ginklą, nužudė du izraeliečius vyrus ir sužeidė moterį bei vaiką. Policija užpuoliką nušovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių