Jemeno eksprezidentas sveikina oro smūgių kampanijos pabaigą

  • Teksto dydis:

Jemeno buvęs prezidentas Ali Abdullah Salehas (Ali Abdula Salehas) pasveikino Saudo Arabijos antradienį paskelbtą oro smūgių kampanijos prieš husių sukilėlius pabaigą ir paragino atnaujinti politinį dialogą, kuris leistų rasti kelią iš šalį krečiančios suirutės.

Tai buvęs šalies lyderis parašė savo „Twitter“ paskyroje.

„Viliamės, kad visi grįš prie dialogo, kad išspręstų ir išnagrinėtų visus klausimus“, – sakoma jo pranešime, kuris taip pat buvo įkeltas į jo puslapį socialiniame tinkle „Facebook“.

A.A.Salehas yra galingas husių kovotojų, kurie yra įsivėlę į jau mėnesį trunkantį konfliktą, sąjungininkas.

Paleido gynybos ministrą ir prezidento brolį

Jemene sukilėlių pajėgos į laisvę paleido gynybos ministrą, iš šalies pabėgusio prezidento brolį ir dar vieną generolą, kuriuos laikė nelaisvėje nuo kovo pabaigos, trečiadienį pranešė tarpininkams artimas šaltinis.

„Gynybos ministras generolas Mahmudas al Subaihi (Mahmudas Subaihis), generolas Nasseras Mansouras Hadi (Naseras Mansuras Hadis) ir generolas Faisalas Rajabas (Faisalas Radžabas) buvo paleisti į laisvę“, – sakė šaltinis.

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija, kurios aviacija nuo kovo 26 dienos atakuoja sukilėlių pozicijas Jemene, antradienį vakare pranešė užbaigusi pirmąjį savo operacijų etapą.

Sukilėliai užėmė brigados vadavietę Taizo mieste

Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos karo lėktuvai trečiadienį atakavo Jemeno sukilėlių pozicijas trečiajame pagal dydį šalies mieste Taize.

Antskrydis buvo surengtas, kai husiai Taize užėmė svarbią armijos vadavietę praėjus kelioms valandoms po to, kai Rijadas paskelbė apie oro smūgių kampanijos sustabdymą.

Lėktuvai smogė husių kovotojams, kurie po įnirtingų susirėmimų užėmė 35-osios šarvuočių brigados vadavietę, naujienų agentūrai AFP pranešė vienas karininkas.

Iš oro taip pat buvo atakuoti Irano remiami sukilėliai ir jų sąjungininkai, kurie buvo susirinkę prie pagrindinio miesto kalėjimo.

Žuvo penki „al Qaeda“ kovotojai

Jemeno pietuose esančioje Mukaloje antradienį per bepiločio lėktuvo ataką buvo nukauti penki įtariami „al Qaeda“ kovotojai, susėdę užkąsti miesto krantinėje, pranešė vietos gyventojai.

Jungtinės Valstijos yra pripažinusios Jemene naudojančios bepiločius orlaivius rengti atakas prieš Arabijos pusiasalio „al Qaeda“ ( AQAP) grupuotės kovotojus.

AQAP yra viena iš aktyviausiai veikiančių sunitų kovotojų tinklo, kurį įkūrė Osama bin Ladenas, grupuočių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių