Jemene per oro smūgį raketų bazei žuvo 28 žmonės

  • Teksto dydis:

Saudo Arabijos vadovaujamai koalicijai pirmadienį sudavus oro smūgį vienai sukilėlių kontroliuojamoje sostinėje esančiai raketų bazei, ėmė griaudėti galingi sprogimai, per kuriuos griūvant aplinkiniams pastatams mažiausiai 38 žmonės žuvo, o dar 532 buvo sužeisti.

Anksčiau buvo pranešta apie 28 žmones, žuvusius per du oro smūgius ant kalvos įsikūrusiai bazei, po kurių detonuojant sprogmenims buvo smarkiai nuniokotas sostinės Fadž Atano rajonas.

Tačiau nuogąstavimai, kad galėjo žūti kur kas daugiau žmonių, pasitvirtino gavus naujus duomenimis iš keturių ligonių.

Tarp žuvusiųjų yra trys televizijos kanalo „Al-Yemen Al-Yawm“ darbuotojai, įskaitant vieną žurnalistą.

Pasak liudininkų, gaisrai kilo pačioje raketų bazėje ir šalimais esančioje degalinėje, o nuožmi ugnies kaitra buvo jaučiama net toliau esančiuose kvartaluose, kone išnykusiuose tirštų dūmų kamuoliuose.

Bazė, kuri tapo antskrydžio taikiniu, priklauso elitinės Respublikos gvardijos raketinei brigadai. Respublikos gvardija tebėra ištikima buvusiam prezidentui Ali Abdullah Salehui (Aliui Abdulai Salehui), kuris yra kaltinamas dėl sukilėlių husių palaikymo.

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija nurodo, kad nuo jau beveik mėnesį trunkančios karinės kampanijos pradžios ji įvykdė daugiau kaip 2 tūkst. oro smūgių prieš sukilėlių infrastruktūrą ir kad dabar ji visiškai kontroliuoja Jemeno oro erdvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių