Jemene įtampa: užmušta per 10 civilių, prezidentas atmetė taikos pasiūlymą

  • Teksto dydis:

Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos aviacijos smūgiai šeštadienį užmušė mažiausiai 10 civilių viename mūšio lauku tapusiame Jemeno mieste, esančiame į pietryčius nuo trečio didžiausio šalies miesto Taizo.

Tai pranešė sukilėliai, vienas medikas ir vienas vyriausybę palaikančios administracijos pareigūnas.

Sukilėlių kontroliuojamas tinklapis sabanews.net nurodė, kad 10 žmonių žuvo, o dar septyni buvo sužeisti per antskrydžius, kai buvo subombarduoti gyvenamieji pastatai Salo miestelyje, krečiamame sukilėlių ir vyriausybių pajėgų susirėmimų. Šio miesto viešosios ligoninės gydytojas sakė, kad į jo įstaigą atvežta 15 lavonų ir septyni sužeistieji.

Vienas Saudo Arabijos palaikomai Jemeno vyriausybei ištikimas vietos pareigūnas sakė, kad tarp 11 žuvusiųjų buvo vaikas ir septynios moterys. Pasak jo, šie žmonės žuvo, kai koalicijos aviacija dukart per klaidą smogė trim namams.

Atmetė JT taikos pasiūlymą

Tuo tarpu Jemeno prezidentas Abedrabbas Mansouras Hadi (Abedrabas Mansuras Hadis) šeštadienį atmetė taikos pasiūlymą, pateiktą Jungtinių Tautų pasiuntinio Ismailo Ould Cheikho Ahmedo (Ahmedo uld Šeicho Achmedo), pranešė vienas šaltinis prezidentūroje.

A.M.Hadi „susitiko su Ould Cheikhu Ahmedu ir atsisakė priimti JT pasiūlymą“, perduotą jam pasiuntinio, naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis.

Plano, kurį pasiuntinys antradienį taip pat pateikė Jemeno sukilėliams, turinys nebuvo paviešintas, bet informuoti šaltiniai teigė, kad, be kita ko, siūloma pašalinti A. M. Hadi iš posto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių