Zoologijos sode į gorilų narvą įkritusio vaiko tėvams kaltinimai nebus pateikti

  • Teksto dydis:

Tėvams, kurių mažamečiui sūnui įkritus į gorilų aptvarą viename JAV zoologijos sode teko nušauti vieną žmogbeždžionę, nebus pateikti jokie kaltinimai, pirmadienį pranešė vienas prokuroras, užbaigęs tyrimą dėl šalies dėmesio centre atsidūrusio kontraversiško incidento.

Berniuko šeima sulaukė kritikos bangos, kai prižiūrėtojai buvo priversti nušauti 180 kg svėrusį retos rūšies gorilos patiną, kad apsaugotų trimetį per incidentą Sinsinačio zoologijos sode Ohajo valstijoje.

Motina, kuri ten buvo atėjusi su dar trimis vaikais, neatliko „jokių veiksmų, sukėlusių vaikui kokią nors žalą“, per spaudos konferenciją sakė Hamiltono apygardos prokuroras Josephas Detersas (Džozefas Detersas).

Ta moteris, „pasak visų liudininkų parodymų, buvo dėmesinga, o trimetis tiesiog paspruko“, pridūrė jis.

J.Deterso biuro pranešime sakoma, kad motina buvo trumpam nusigręžusi, kad pasirūpintų kitais vaikais, o tą akimirką berniukas sugebėjo įlįsti į aptvarą.

„Bet kuris tėvas, sąžiningas sau, turėtų suprasti, kad tai gali nutikti netgi dėmesingiausiam tėvui“, – sakoma J.Deterso pranešime.

„Jeigu ji (motina), būtų, pavyzdžiui, rūkiusi kreką tualete ir leidusi vaikams bėgioti po zoologijos sodą, tai būtų kitas reikalas“, – pabrėžė prokuroras.

Raganų medžioklė

Sinsinačio policijos departamentas pradėjo tyrimą dėl praėjusio antradienio incidento, kad nuspręstų, ar būtina siekti kriminalinių kaltinimų berniuko tėvams.

Gegužės 28 dieną berniukas, prasibrovęs pro užtvarą, nukrito iš 4,5 m aukščio į gorilų aptvaro griovį. Visame pasaulyje išplito mobiliais telefonais nufilmuoti vaizdai, kaip didžiulis primatas velka vaiką vandeniu, kurio gylis iki kelių, o liudininkai klykia.

Šimtai tūkstančių žmonių internete pasirašė peticijas, kuriomis smerkiama vaiko motina, netiesiogiai nulėmusi retos gorilos žūtį, ir smerkiama taip piktai, kad kai kas tai vadino „raganų medžiokle“.

Prokuroras paragino tuos, kas skuba teisti šeimą, pagalvoti dar kartą.

„Zoologijos sodas neteko nuostabaus gyvūno, tokio, kurį daugelis šio rajono žmonių ilgą laiką galėjo su malonumu stebėti. Bet vis tiek tai – tik gyvūnas. Jis neprilygsta žmogaus gyvybei“, – sakė J.Detersas.

Šeima savo pareiškime sveikino prokuroro sprendimą, sakė, kad „to tikėjosi“, ir pareiškė padėką „visiems, kas už mus meldėsi“.

Zoologijos sodo pareigūnai nusprendė nušauti tą retą gyvūną – 17 metų gorilos patiną Harambe (Harambę), o ne užmigdyti jį raminamaisiais vaistais, ir šis sprendimas taip pat sulaukė kritikos.

Tačiau zoologijos sodo darbuotojai sakė nerimavę, kad į gorilą pataikiusios strėliukės galėjo jį suerzinti, kol vaistai dar nebus pradėję veikti, todėl pavojus vaikui būtų dar labiau padidėjęs.

Pasak prokuroro, berniukas aptvare „nenukentėjo“, nors gorila vaiką tampė gana šiurkščiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Tai jau mamytė su daug vaikučių visame pasaulyje kelia problemas? Ar ir JAV yra pašalpinių? Juokingas pasakymas " vaikas tiesiog paspruko", o jei papultų po automobilio ratais tai irgi mamytė būtų nekalta, o vairuotojas kaltas? Taigi...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių