JAV reidai Sirijoje turėjo užkirsti kelią atakoms prieš Vakarų šalių pajėgas

  • Teksto dydis:

JAV pajėgų, pirmąkart atakavusių džihadistų grupuotę „Islamo valstybė“ (IS) Sirijoje, smūgiai taip pat buvo nutaikyti į kitą ekstremistų grupuotę, planavusią artimiausiu laikus surengti išpuolių prieš JAV ir Vakarų šalių pajėgas, nurodė Pentagonas.

Pentagono pranešime nurodoma, kad aviacijos ir sparnuotųjų raketų smūgius Sirijoje antradienį paryčiais surengė Jungtinės Valstijos ir jų sąjungininkės arabų šalys – Bahreinas, Jordanija, Saudo Arabija, Kataras ir Jungtiniai Arabų Emyratai.

Aštuoni JAV smūgiai taip pat buvo nutaikyti į Chorasano grupuotę, kurios nariai yra buvę tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ kovotojai, pažymėjo Pentagonas.

„Jungtinės Valstijos taip pat ėmėsi veiksmų sutrikdyti planus artimiausiu laiku surengti ataką prieš Jungtinių Valstijų ir Vakarų interesus, kurią (turėjo) įvykdyti užgrūdintų „al Qaeda“ veteranų tinklas, kai kada vadinamas Chorasano grupuote, įkūręs saugų prieglobstį Sirijoje, kad galėtų rengti išpuolius užsienyje, konstruoti ir išbandyti savadarbius sprogstamuosius užtaisus, taip pat verbuoti vakariečius vykdyti operacijas“, – sakoma pranešime.

„Visi orlaiviai saugiai išskrido iš smūgių zonų“, – pridūrė JAV Gynybos departamentas.

JAV surengė 14 smūgių prieš IS, per kuriuos buvo naudojami naikintuvai, bombonešiai, bepiločiai lėktuvai ir sparnuotosios raketos „Tomahawk“.

„Tie smūgiai sunaikino arba apgadino daug ISIL taikinių ... tarp kurių buvo ISIL kovotojų, mokymo vietų, štabų bei vadovavimo ir kontrolės objektų, sandėliavimo objektų, vienas finansų centras, aprūpinimo sunkvežimių ir ginkluotų mašinų“, – nurodoma pranešime.

Iš viso 47 raketos „Tomahawk“ buvo paleistos iš JAV laivų, esančių Raudonojoje Jūroje ir Arabijos įlankos šiaurėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių