Per JAV prezidento apsaugą įsibrovėlis buvo įsiveržęs gerokai toliau

  • Teksto dydis:

Peiliu ginkluotas vyras, kuris peršoko Baltųjų rūmų komplekso tvorą ir įbėgo į JAV prezidento rezidenciją, sugebėjo įsibrauti gerokai toliau į rūmų vidų nei iki šiol manyta, pirmadienį pranešė žiniasklaida..

Dienraštis „The Washington Post“ nurodė, kad vyras pateko per Baltųjų rūmų priekinį įėjimą ir įbėgo į ceremonijoms naudojamą Rytų kambarį, esantį aukštu žemiau prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) ir jo šeimos asmeninės rezidencijos.

Teksase gyvenantis Omaras Gonzalezas (Omaras Gonsalesas) galiausiai buvo sučiuptas prie Žaliojo kambario – puošnios salės, iš kurios atsiveria vaizdas į Baltųjų rūmų Pietinę pievelę, priešingoje pastato pusėje nuo pagrindinių Šiaurinio portiko durų, per kurias įžengė įsibrovėlis.

B.Obama ir jos dukros buvo išvykę iš Baltųjų rūmų keliomis minutėmis anksčiau negu įvyko šis įsibrovimas. Jie sraigtasparniu išskrido į prezidentinę vilą Kemp Deividą Merilando valstijoje.

Po rugsėjo 19-ąją įvykusio incidento už prezidento ir kitų aukštų pareigūnų apsaugą atsakinga Slaptoji tarnyba savo pranešime teigė, kad O.Gonzalezas buvo „fiziškai sulaikytas po to, kai įžengė per Baltųjų rūmų Šiaurinio portiko duris“.

Kitas Slaptosios tarnybos atstovas, kurio žodžius citavo žiniasklaida, sakė, jog tas vyras buvo sulaikytas vos įžengęs į Baltuosius rūmus.

Slaptoji tarnyba kol kas nekomentavo naujausio „The Washington Post“ pranešimo.

Tačiau ši informacija buvo paskelta po to, kai praeitą savaitgalį paaiškėjo dar vienas Slaptąją tarnybą kompromituojantis faktas.

„The Washington Post“ pranešė, kad 2001 metais Slaptoji tarnyba tik po penkių dienų apsižiūrėjo, jog vienas vyras apšaudė Baltuosius rūmus, kai juose buvo viena iš B.Obamos dukrų.

Kaip pranešama, pirmoji šalies ponia įtūžo, sužinojusi apie tą incidentą, kuris įvyko, kai ji su vyru buvo išvykusi iš Vašingtono.

Tąsyk bent septynios kulkos įsmigo į pastato viršuje esančios prezidento asmeninės rezidencijos laukujes sienas. Užpuolikas šaudė iš automobilio, stovėjusio už maždaug 700 metrų nuo Baltųjų rūmų, kitapus Pietinės pievelės.

Incidentai, per kuriuos žmonės peršoka Baltųjų rūmų komplekso tvorą arba į jo teritoriją įmeta kokių nors daiktų, nėra neįprasti.

Tačiau manoma, kad rugsėjo 19-osios incidentas buvo pirmasis, kai įsibrovėliui pavyko patekti į Baltųjų rūmų vidų, nors tą kompleksą saugo snaiperiai, dresuoti šunys ir uniformuoti Slaptosios policijos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių