JAV policininką nušovė jo sustabdyto automobilio keleivė

  • Teksto dydis:

Naujosios Meksikos valstijoje vienas policininkas žuvo, kai penktadienį sustabdė automobilį, o jame buvusi keleivė šovė į pareigūną.

Šis įvykis papildė su teisėsauga susijusių mirtinų incidentų virtinę Jungtinėse Valstijose.

Hačo mieste įtartinas automobilis buvo sustabdytas 15 val. 41 min. vietos (šeštadienį 0 val. 41 min. Lietuvos) laiku. Po didelių įtemptų gaudynių pareigūnai galiausiai sulaikė tris ta mašina važiavusius asmenis .

Kaip nurodė policija, įtariamieji taip pat pašovė kitą žmogų, vogdami jo automobilį. Pagrobto automobilio savininko būklė kol kas nežinoma.

„Kai automobilis buvo sustabdytas, jame buvusi keleivė, kaip pranešama, išlipo iš mašinos ir pradėjo šaudyti į pareigūną“, – žurnalistams sakė vietos šerifo biuro atstovė Kelly Jameson (Keli Džeimson).

Kitas šį incidentą matęs policininkas nusivijo įtariamųjų automobilį, kai kada važiuodamas iki 160 km per valandą greičiu, bet „nesugebėjo jų prisivyti“, aiškino K.Jameson.

„Šis incidentas poilsio aikštelėje išprovokavo gaudynes, įtraukusias daug tarnybų. Sulaukėme visų apygardos policijos agentūrų pagalbos, taip pat ir pasienio patrulių palaikymą iš oro“, – pabrėžė atstovė.

Galiausiai pareigūnai panaudojo vadinamąjį ežį ir pradūrė įtariamųjų automobilio padangas, sakė K.Jameson. Mašinos vairuotojas buvo pašautas į šlaunį ir išvežtas į ligoninę.

Du kiti įtariamieji mėgino pasprukti, bet buvo suimti vėliau vakare.

Per kelias pastarąsias savaites Jungtinėse Valstijose nušauti keli policijos pareigūnai, padidėjus įtampai dėl incidentų, kai neginkluoti afroamerikiečiai žūdavo dėl policijos veiksmų.

Praėjusį mėnesį penkis policininkus Dalaso mieste Teksaso valstijoje nušovė juodaodis ekstremistas; pareigūnai saugojo taikias protestuojančiųjų prieš žiaurius policijos veiksmus eitynes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių