JAV policijos pareigūnė apkaltinta juodaodžio žmogžudyste

  • Teksto dydis:

JAV pietinio Talsos miesto prokurorai ketvirtadienį apkaltino pirmojo laipsnio žmogžudyste vieną policijos pareigūnę, praeitą savaitę nušovusią neginkluotą juodaodį vyrą.

Praeitą penktadienį Oklahomos valstijoje įvykusį incidentą, kai buvo paleistas šūvis į Terence'ą Crutcherį (Terensą Kračerį), užfiksavo vaizdo registratoriai ir policijos sraigtasparnio kameros. Jis dar labiau padidino įtampą tarp JAV policijos ir afroamerikiečių.

Vaizdo įraše matomas 40-ties metų vyras pakeltomis rankomis šalia savo automobilio. Tuomet į jį vieną šūvį paleidžia pareigūnė Betty Shelby (Beti Šelbi), o vyras parkrinta ant žemės.

Per teismo posėdį Talsos apygardos prokuratūros vyriausiasis tyrėjas Dougas Campbellas (Dagas Kembelas) sakė, kad T. Crutcheris buvo nušautas, kai bandė pasiekti savo automobilio priekinį stiklą iš vairuotojo pusės. Kitas pareigūnas tuo metu panaudojo elektros šoko prietaisą „Taser“.

D. Campbellas taip pat sakė, kad T. Crutcheris kažką sau murmėjo, o B. Shelby po šaudymo pareiškė, kad per susidūrimą „jos gyvybei buvo kilęs pavojus“.

„Pareigūnė B. Shelby akistatoje su ponu Crutcheriu sureagavo netinkamai. Jis nereagavo į žodinius nurodymus ir nuėjo nuo jos pakeltomis rankomis, o ji pernelyg emocingai į tai sureagavo“, – sakė D. Campbellas.

T. Crutcheris, kuris nebuvo ginkluotas, mirė ligoninėje nuo vienos šautinės žaizdos krūtinėje.

B. Shelby buvo apkaltinta pirmojo laipsnio žmogžudyste. Jei pareigūnė bus nuteista, jai gali būti skirta mažiausiai ketveri metai laisvės atėmimo.

Kaltinamajame akte Talsos apygardos prokuroras Steve'as Kunzwelleris (Stivas Kunzveleris) pavadino jos veiksmus „nepagrįstais“.

Per spaudos konferenciją aukos dvynė sesuo Tiffany Crutcher (Tifani Kračer), reaguodama į pareigūnei pateiktus kaltinimus, pritarė greitiems prokuratūros veiksmams.

„Liksime budrūs ir viso proceso metu drauge su kitais žmonėmis taikiai reikalausime iš teisėsaugos didesnės atskaitomybės ir skaidrumo“, – sakė ji.

„Reikalaujame visiškos baudžiamosios atsakomybės. Norime, kad ji būtų nuteista“, – pareiškė moteris.

Teisingumo departamentas pradėjo federalinį pilietinių teisių tyrimą, o vietos valdžia – savo tyrimą.

Protestuotojai Talsoje reikalauja, kad pareigūnė būtų nubausta.

Jų protestai kol kas yra taikūs, tačiau Šiaurės Karolinoje, Šarlotės mieste, kur policija antradienį nušovė juodaodį vyrą, tarp protestuotojų ir teisėsaugos prasiveržė smurtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nejuodas

Nejuodas portretas
Kas nesusidure su nyberiais ,tas nesupras kokie pavojingi sitie afroamerikieciai.Ko juodis kiso ranka i auto,jei buvo nurodymas nejudeti!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių