JAV policija nušovė žaislinį pistoletą laikiusį 12-metį

  • Teksto dydis:

Klivlando mieste policija nušovė 12-metį afroamerikietį, kuris turėjo žaislinį pistoletą žaidimų aikštelėje, sekmadienį pranešė pareigūnai ir žiniasklaida.

Klivlando mieste policija nušovė 12-metį afroamerikietį, kuris turėjo žaislinį pistoletą žaidimų aikštelėje, sekmadienį pranešė pareigūnai ir žiniasklaida.

Šis incidentas Ohajuje įvyko tuo metu, kai Jungtinėse Valstijose rasinė įtampa yra smarkiai padidėjusi, laukiant didžiosios žiuri sprendimo, ar vienam baltaodžiui policininkui turi būti pateikti kaltinimai dėl kito rugpjūtį įvykusio incidento, kai vienas neginkluotas juodaodis paauglys buvo nušautas Sent Luiso priemiestyje Fergusone Misūrio valstijoje.

Rugpjūtį Ohajuje įvyko kitas panašus incidentas, kai policija, reaguodama į iškvietimą pagalbos telefonu, nušovė juodaodį Johną Crawfordą (Džoną Krofordą) prekybos centre „Walmart“, kur jis nešiojosi ten nusipirktą žaislinį ginklą.

Per naujausią incidentą policininkai šeštadienį buvo iškviesti gavus pranešimą, kad vienas paauglys taikosi ginklu į žmones. Pareigūnai dukart šovė į tą berniuką, o bent viena kulka pataikė jam į pilvą.

Berniukas, kurį apygardos medicinos tyrėjo biuras įvardijo kaip Tamirą Rice'ą (Tamirą Raisą), mirė sekmadienį paryčiais, nurodė vietos dienraštis „The Plain Dealer“.

Vienas iš šiame incidente dalyvavusių pareigūnų dirbo policijoje pirmuosius metus, sakoma pranešime.

Skambučio pagalbos telefonu 911 garso įraše girdima, kad apie tą paauglį pranešęs asmuo sako, kad berniuko ginklas „veikiausiai netikras“.

Abu policininkai buvo nušalinti nuo pareigų, kol vyks tyrimas – kaip įprasta tokiais atvejais, sakoma Klivlando policijos pranešime.

„Atvykus į įvykio vietą, pareigūnai rado įtariamąjį ir liepė jam iškelti rankas“, – rašoma pranešime.

„Įtariamasis nepakluso pareigūnų nurodymams ir siekė už juosmens užkišto ginklo, – nurodė policija. – Buvo paleisti šūviai, o įtariamajam buvo pataikyta į liemenį.“

„Tolesnė informacija atskleidė, kad ginklas kurį turėjo 12-metis įtariamasis, buvo pneumatinė ginklo kopija, atitinkanti pusiau automatinį pistoletą, nuo kurios buvo nuimtas oranžinis saugumo indikatorius“, – pridūrė policija.


Šiame straipsnyje: nušovėJAVginklai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių