JAV paleistos raketos sunaikino tris radiolokacijos stotis Jemeno pakrantėje

  • Teksto dydis:

JAV paleistos sparnuotosios raketos „Tomahawk“ ketvirtadienį sunaikino tris radiolokacijos stotis Jemeno Raudonosios jūros pakrantėje, šiitų sukilėlių husių kontroliuojamoje teritorijoje, pranešė Amerikos pareigūnai.

Šie atsakomieji smūgiai buvo surengti po pastarąją savaitę įvykusių dviejų incidentų, kai vienas JAV karo laivas, patruliuojantis tarptautiniuose vandenyse, buvo apšaudytas raketomis iš sukilėlių kontroliuojamos teritorijos.

Be to, šis incidentas žymi pirmąjį kartą, kai Jungtinės Valstijos atakavo husių taikinius per jau ilgai besitęsiantį Jemeno pilietinį karą.

JAV pareigūnai nurodė, kad raketos buvo paleistos anksti ketvirtadienį vietos laiku, bet nepateikė informacijos, ar esama aukų.

Sparnuotosios raketos buvo paleistos iš eskadrinio minininko „USS Nitze“, sakė vienas JAV pareigūnas.

„Pirminiai vertinimai rodo, kad objektai (radiolokacijos stotys) buvo sunaikinti“, – sakoma Pentagono pranešime.

Vienas Pentagono atstovas sakė, kad šiuos smūgius leido surengti prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama), atsižvelgęs į gynybos sekretoriaus Asho Carterio (Ešo Karterio) ir Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininko generolo Josepho Dunfordo (Džozefo Danfordo) rekomendacijas.

Pentagono atstovas spaudai Peteris Cookas (Piteris Kukas) savo pranešime nurodė, kad šie riboto masto ginamieji smūgiai buvo surengti siekiant apsaugoti JAV karius, laivus ir laivybos laisvę.

Kaip nurodo Amerikos pareigūnai, vienas JAV eskadrinis minininkas trečiadienį jau antrąkart per kelias pastarąsias dienas tapo raketų atakos taikiniu. Per abu tuos incidentus raketos į karo laivą „USS Mason“, patruliuojantį Raudonojoje jūroje prie Jemeno krantų, buvo leidžiamos iš šiitų sukilėlių husių kontroliuojamos teritorijos.

Abu kartus raketos nukrito jūroje ir nepadarė jokios žalos.


Šiame straipsnyje: JemenasJAVkonfliktai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
netikėkit amerikos melu,nieko jie nesugeba su savo suknistais tamagafkais,nes tie tamogafkai,tik varnoms gąsdint,bet nuo kalibrų neša kudašių,ne tik amerikonai,bet ir visikiti šikniai

DJ

DJ  portretas
Be to tai yra bandymas pakelti naftos kainą, kad atseit eskaluojasi karas !.

DJ

DJ  portretas
Tomahawk gerai veikia ir prieš visus radarus nes juos tiesiog beveik neįmanoma numušti dėl savo būdo atakuoti, skrendant labai žemai pagal gamtos bareljiefą plius greitis irgi labai didelis. Naujasi tomahawk yra stealth tipo !.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių