JAV moteris gindamasi nužudė vyrą, kuris galbūt buvo žudikas maniakas

  • Teksto dydis:

JAV policija iš naujo atvers kelias senas nužudymų bylas, padariusi išvadą, kad vyras, kurį viena numanoma prostitutė nušovė gindamasi jo paties ginklu savo namuose, tikriausiai buvo žudikas maniakas.

45 metų Nealas Fallsas (Nilas Folsas), kuris buvo nušautas Vakarų Virdžinijos mieste Čarlstone liepos 18 dieną, galbūt yra susijęs su devynių kitų moterų dingimu arba nužudymu trijose valstijose, nurodė policija.

„Mūsiškė auka turėjo būti dešimta. Bet ji liko gyva“, – policijos leitenantas Steve'as Cooperis (Stivas Kuperis), vadovaujantis šios bylos tyrimui Vakarų Virdžinijoje, antradienį sakė naujienų agentūrai AFP.

N.Fallso automobilio bagažinėje policija rado peilių, kirvių, kūjį, plastikinių maišų, neperšaunamą liemenę ir ketverius antrankius. Pasak S.Cooperio, tai buvo „žudiko maniako rinkinys“.

N.Fallsas organizavo susitikimą su ta moterimi per vieną palydovių paslaugų agentūros tinklalapį.

Moteris, kuri prašė būti įvardijama kaip Heather (Hiter), praeitą savaitgalį sakė televizijai „CBS News“, kad vos įžengęs į jos namus N.Fallsas išsitraukė pistoletą, paklausė, ar ji nori gyventi, ar mirti, ir pradėjo ją smaugti.

„Smaugdamas mane jis neleido man įkvėpti oro, todėl sugriebiau savo žarsteklį. Kai jis nuleido ginklą, kad išplėštų žarsteklį man iš rankų, aš jį nušoviau. Tiesiog sugriebiau pistoletą ir šoviau už savęs“, – pasakojo moteris, rodydama, kaip nukreipė ranką sau už galvos ir aklai iššovė.

Kulka pataikė N.Fallsui į galvą ir jį nužudė.

Heather buvo išnarintas petys, sulaužyti keli šonkauliai, ant kaklo liko smaugimo žymių ir kitų sužalojimų, nurodė S.Cooperis.

Pasak jo, N.Fallso DNR mėginiai buvo pateikti analizuoti Federalinio tyrimų biuro duomenų bazei, ieškant sutapimų su įrodymais, susijusiais su ankstesnėmis bylomis.

Apieškojusi N.Fallso drabužius, policija rado geltoną popieriaus lapelį su dar 10 kitų moterų vardais, kur taip pat buvo nurodytas jų amžius ir telefonų numeriai. Devynios jų gyvena Vakarų Virdžinijoje, o viena – kitoje šalies pusėje esančiame San Diego mieste.

S.Cooperis nurodė, kad jos visos, kaip ir Čarlstone užpulta moteris, skelbėsi internete teikiančios palydovių paslaugas. Visos tos moterys tebėra gyvas.

Tikėtinas žudikas maniakas

S.Cooperis sakė, kad policija teberenka informaciją apie N.Fallsą. Panašu, kad jis kurį laiką gyveno savo automobilyje, kuriame laikė pagalvę ir miegmaišį.

„Jis neturėjo grynųjų pinigų ir jokių kredito kortelių“, – aiškino pareigūnas. – Mįslė, kaip jis keliavo po šalį. To mes dar nesame nustatę.“

Policija dabar aiškinasi, ar N.Fallsas nėra susijęs su kitų devynių moterų nužudymu arba dingimu Nevadoje, Ohajuje ir Ilinojuje, pažymėjo S.Cooperis.

Visos arba dauguma tų moterų dirbo palydovėmis ir reklamavosi internete.

Dar viena valstija – Kentukis – neseniai susisiekė su Vakarų Virdžinijos policija, prašydama informacijos, pridūrė S.Cooperis.

Pasak jo, tikėtina, kad N.Fallsas buvo žudikas maniakas, atsižvelgiant į tai, kur jis gyveno, kokių daiktų buvo rasta jo mašinoje ir ką jis mėgino padaryti Heather.

2005 metais, kai tas vyras gyveno Nevadoje ir dirbo Hooverio (Huverio) užtvankoje, toje valstijoje keturios jaunos moterys dingo arba buvo rastos nužudytos bei sukapotos į gabalus. Vienų palaikų liekanos buvo rastos Ilinojuje.

„Daiktai, rasti jo bagažinėje, skirti kūnams kapoti, – S.Cooperis sakė AFP. – Visi tie daiktai veda prie minties, jog tai labai įtartina.“

Heather nebus apkaltinta dėl nužudymo, nes jos veiksmai pripažinti savigyna.

Moteris pasakojo, kad nušovusi N.Fallsą išbėgo iš namų ir kreipėsi į kaimynę pagalbos, kuri iškvietė policiją.

„Ji turėjo gintis ir jį nušovė, – kaimynė girdima sakanti policijos operatoriui. – Ji supjaustyta ir sužeista.“

Tame įraše taip pat girdimas verkiančios Heather balsas: „Jis nukreipė į mane ginklą.“

Duodama interviu CBS prie savo namų, Heather kalbėjo daug ramiau: „Žinojau, kad jis atėjo manęs nužudyti.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių