JAV moksleivis po perspėjimų internete šaudė į bendraklasius

  • Teksto dydis:

JAV moksleivis, kuris „Twitter“ buvo paskelbęs šiurpius perspėjimus, penktadienį pradėjo šaudyti mokyklos valgykloje, nušovė mažiausiai vieną ir sunkiai sužeidė dar tris žmones, o paskui nusižudė pats.

Siaubo apimti klasės draugai puolė ieškoti, kur pasislėpti, kai užpuolikas, kurį žiniasklaida ir kiti moksleiviai vadina Jaylenu Frybergu (Džeilenu Fraibergu), pradėjo šaudyti toje mokykloje Vašingtono valstijoje šalies šiaurės vakaruose.

Kaip ir ankstesni tokie šaudymai mokyklose, šis incidentas atgaivino debatus dėl ginklų kontrolės, nors panaudotas ginklas buvo įsigytas legaliai.

„Išgirdau vieną garsų pokštelėjimą ir klausiai savęs, kas tai galėtų būti. Tada išgirdau dar maždaug keturis ar penkis. Žmonės pradėjo klykti ir ... pulti ant žemės, bėgti prie artimiausio išėjimo“, – sakė moksleivis Jordanas (Džordanas).

„Tad puoliau ant žemės. Bet vėliau, kai jis jau buvo paleidęs kelias kulkas į mokinių nugaras“, – sakė jis CNN.

Šaudynės – dar vienos ilgoje tokių incidentų Jungtinėse Valstijose virtinėje – įvyko Marisvilyje už 55 km į šiaurę nuo Sietlo.

Miestelio policijos atstovas Robbas Lamoureuxas (Robas Lamureksas) atsisakė nurodyti užpuoliko pavardę ar komentuoti internete pasirodžiusias užuominas, tarp jų – J.Frybergo žinutes socialiniuose tinkluose, kad išpuolį galėjo išprovokuoti nelaiminga meilė.

„Šaudytojas mirė nuo sau padarytos šautinės žaizdos“, – sakė jis.

Televizijos reportažuose buvo matyti policininkų būriai, atvykstantys į tą vidurinę mokyklą, ir moksleiviai, išeinantys iš mokyklos, kurioje mokosi maždaug 2,5 tūkst. mokinių, didelės teritorijos.


Šiame straipsnyje: mokyklaJAVšūviaiginklai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių