JAV bepiločio lėktuvo smūgiai pražudė du „al Qaeda“ lyderius

  • Teksto dydis:

Afganistano žvalgybos agentūra ketvirtadienį patvirtino, kad per smūgius iš bepiločio lėktuvo žuvo du „al Qaeda“ aukščiausio rango lyderiai. Šis puolimas vadinamas reikšmingiausia ataka per kelerius metus prieš šią grupuotę šioje šalyje.

„Faruqas al Qahtani (Farukas Kahtanis), Bilalas al Utabi (Bilalas Utabis) ir trečias šios grupuotės narys žuvo per koalicijos smūgį ... Kunaro provincijoje, – sakoma Nacionalinės saugumo direkcijos (NSD) pareiškime. – Smūgis buvo suduotas koordinuojant su NSD.“

Kiek anksčiau amerikiečių pareigūnai pranešė, kad Afganistane JAV bepilotis lėktuvas smogė dviem teroristų tinklo „al Qaeda“ aukščiausio rango lyderiams, ir pavadino tai reikšmingiausia per kelerius metus ataka prieš šią grupuotę šioje šalyje.

Ataka įvykdyta sekmadienį Kunaro provincijoje, taikantis į „al Qaeda“ Afganistano šiaurės rytų regiono „emyrą“ F.al Qahtani ir jo pavaduotoją B.al Utabi.

Raketos „Hellfire“ sugriovė du atskirus kompleksus Kunare, kuriame, kaip manoma, slėpėsi šie veikėjai, nurodė kariškiai.

Kitas JAV pareigūnas sakė, kad tai buvo reikšmingiausias per kelerius metus smūgis „al Qaeda“ vadovybei Afganistane.

Pentagonas ne vienus metus aktyviai medžiojo F.al Qahtani. Jis daug metų buvo susijęs su „al Qaeda“ vyriausiuoju lyderiu Osama Bin Ladenu, kuris žuvo 2011-aisiais per JAV reidą jo komplekse Pakistane.

F.al Qahtani Afganistane veikė mažiausiai nuo 2009 metų, o nuo maždaug 2010 metų vidurio vadovavo „al Qaeda“ batalionui, sakė pareigūnai.

„Jis siekė atkurti („al Qaeda“) kontrolę Afganistane, – aiškino P. Cookas. – Jam buvo pavesta įkurti AQ saugius prieglobsčius visoje Kunaro ir Nuristano provincijų (teritorijoje).“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių