JAV apsaugininkų pašauti vyrai važiavo vogtu automobiliu po „vakarėlio“ viešbutyje

  • Teksto dydis:

JAV  apsaugininkų pašauti vyrai važiavo vogtu automobiliu po „vakarėlio“ viešbutyje

Du moteriškus drabužius vilkėję vyrai, pašauti apsaugininkų prie budriai saugomos JAV Nacionalinio saugumo agentūros būstinės vartų, buvo pavogę automobilį iš vyro, kuris juos buvo nusivežęs į „vakarėlį“ viename motelyje, antradienį pranešė policija.

Federalinis tyrimų biuras (FTB) nurodė, kad tą automobilį vairavęs 27 metų Ricky Shawatza Hallas (Rikis Šavaca Holas) žuvo per tą incidentą, o jo keleivis antradienį tebebuvo gydomas ligoninėje dėl neįvardytų sužalojimų. Per tą incidentą taip pat buvo lengvai sužeistas vienas NSA apsaugininkas, kuris vėliau buvo išrašytas iš ligoninės.

NSA būstinę saugantys policininkai pradėjo šaudyti į pavogtą visureigį, kai R.Sh.Hallas nevykdė nurodymo palikti riboto lankymo teritoriją, sakė pareigūnai.

Paaiškėjo, kad R.Sh.Hallas ir jo keleivis buvo ką tik pavogę tą automobilį iš 60-mečio Baltimorės gyventojų, kuris sakė paėmęs tuos nepažįstamus vyrus savo mieste ir atsivežė juos „pasilinksminti“ į motelį „Howard Country“.

Policija „negali patvirtinti, kad su tuo susijusi kokia nors seksualinė veikla“, naujienų agentūrai AP antradienį sakė policijos atstovė Mary Phelan (Meri Felan). Ji taip pat nesutiko atsakyti, ar per tą pasilinksminimą buvo vartojamas alkoholis arba narkotikai.

Visureigio savininkas, kurio vardas nebuvo paviešintas, sakė, kad jie užsiregistravo motelio kambaryje pirmadienį apie 7 val. 30 min., o maždaug po valandos jis užėjęs į tualetą. Kai iš jo išėjo, vyrai buvo dingę – kartu su jo automobilio rakteliais.

Vyras kreipėsi į policiją ir pranešė apie automobilio vagystę. Keliomis minutėmis vėliau, prieš 9 val., tie vyrai išsuko iš greitkelio išvažiavimu, kuris juo nuvedė tiesiai prie NSA būstinės vartų Fort Mido miestelyje.

Abu vyrai vilkėjo moteriškus drabužius, bet jie nesistengė „nuslėpti savo tapatybės nuo pareigūnų“, sakė FTB atstovė Amy Thoreson (Eimi Toreson).

R.Sh.Hallas buvo ne kartą patekęs į teisėsaugos akiratį, o tarp jam inkriminuotų nusikaltimų buvo užpuolimas ir apiplėšimas. 2013 metais jis buvo apkaltintas užpuolęs vieną moterį ir pavogęs iš jos kišenės metadono buteliuką. Teismo dokumentai rodo, kad R.Sh.Hallas tuo metu vilkėjo geltoną suknelę ir buvo palaikytas moterimi.

2014 metais R.Sh.Hallas buvo apkaltintas apiplėšimu, kai pavogė liemenę ir sijoną iš vienos drabužių parduotuvės Baltimorėje.

FTB atmetė prielaidą, kad pastarasis incidentas yra susijęs su terorizmu, bet iki šiol niekas nepaaiškino, kodėl tie vyrai atsidūrė riboto lankymo NSA teritorijoje.

Vis dėlto naujausia informacija apie įvykių eigą rodo, kad jie veikiausiai tiesiog suklydo išsukdami iš greitkelio, sprukdami iš motelio, esančio maždaug už 12 minučių kelio.

Itin dideliu slapumu pasižyminčios NSA, dėl savo akronimo anglų kalba kai kada juokais vadinamos „No Such Agency“ („Tokios agentūros nėra“), niekuo neišsiskirianti būstinė yra įsikūrusi tarp priemiesčių, esančių tarp Baltimorės ir Vašingtono. Tūkstančiai į darbą arba iš jo vykstančių žmonių kasdien pravažiuoja pro tą budriai saugomą ir spygliuotomis vielomis apjuostą teritoriją Fort Mide, kur dirba apie 11 tūkst. kariškių ir apie 29 tūkst. civilių, turinčių specialius leidimus.

Vairuotojai neretai suklysta išsukdami iš automagistralės ir privažiuoja prie saugomų vartų.

Dauguma jų vykdo iki dantų ginkluotų federalinių pareigūnų reikalavimus ir apsisukę išvažiuoja, nesukeldami daugiau rūpesčių. Tačiau pareigūnai nurodė, kad per pastarąjį incidentą abu vyrai nepaisė nurodymo išvažiuoti ir užstrigo už užtvarų. Policininkai liepė jiems sustoti, o galiausiai įvyko dramatiška atomazga.

„Vairuotojas nevykdė įprastų NSA policijos pareigūno nurodymų, kaip saugiai išvažiuoti iš saugomo komplekso“, – sakoma NSA atstovo Jonathano Freedo (Džonatano Frido) pranešime.

Automobilis nesustojo, tuomet „padidino greitį, važiuodamas link NSA policijos automobilio, blokuojančios kelią. NSA policija pradėjo šaudyti į tą mašiną, kai ji nesustojo. Leidimo (įvažiuoti) neturintis automobilis įsirėžė į NSA policijos automobilį“, pridūrė J.Freedas.

Šis incidentas buvo jau ne pirmas kartas, kai vairuotojai nepakluso pareigūnų nurodymams prie NSA būstinės vartų. Pernai vienas vyras nepaisė NSA pareigūno paliepimo sustoti, artėdamas prie patikros posto. Tas vyras išvažiavo dideliu greičiu, sužeidęs pareigūną ir vos neįsirėžęs į užtvarą. Vairuotojas galiausiai buvo suimtas ir dabar laukia federalinės bylos svarstymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių