JAV ambasadorės prie JT kortežo automobilis užmušė vaiką

  • Teksto dydis:

Kamerūne viešinčios JAV ambasadorės prie Jungtinių Tautų kortežo automobilis pirmadienį partrenkė ir mirtinai sužalojo berniuką, pranešė Valstybės departamentas.

Samantha Power (Samanta Pauer) Kamerūne lankosi kartu su JAV Tarptautinio vystymo agentūros (USAID) ir Gynybos departamento pareigūnų delegacija. Šis vizitas yra dalis Vašingtono pastangų paremti vietos valdžią kovoje su ekstremistų grupuote „Boko Haram“.

Remiantis pranešimais, vienas iš S.Power kortežo automobilių užmušė kamerūnietį berniuką. Daugiau informacijos apie nelaimę kol kas nėra.

„Suprantama, visi sielvartaujame kartu su berniuko, kurį užmušė kortežo automobilis, šeima“, – sakė Valstybės departamento atstovas spaudai Johnas Kirby (Džonas Kerbis).

„Ir, manau, matėte pranešimus, kad ambasadorė S.Power, kuri, suprantama, labai išgyvena, šiandien aplankė tą šeimą ir išreiškė savo didžiulį apgailestavimą dėl to, kas nutiko“, – sakė jis.

„Kol kas neturiu jokios naujesnės informacijos apie tolesnius žingsnius, tačiau visi mes sielvartaujame dėl šios tragiškos, siaubingos nelaimės“, – pridūrė Valstybės departamento atstovas spaudai.

Kol kas nežinoma, ar JAV vyriausybė sumokės kompensaciją žuvusio berniuko šeimai.

„Boko Haram“ yra žiaurus sukilėlių judėjimas, susiformavęs per ankstesnius islamistų sukilimus Šiaurės Nigerijoje 2009 metais. 2014 metų balandį „Boko Haram“ liūdnai pagarsėjo visame pasaulyje, pagrobęs 276 mokyklinio amžiaus mergaites.

Nigerija ir jos kaimynės Kamerūnas, Čadas bei Nigeris, padedamos kelių užsienio valstybių, tarp jų Jungtinių Valstijų, pernai sausį ėmėsi koordinuotos kovos su „Boko Haram“.

Per sukilimą jau žuvo apie 20 tūkst. žmonių, o 2,6 mln. gyventojų buvo priversti palikti savo namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių