Paslaptingas kovotojas pasėjo baimę Japonijos nusikaltėlių širdyse

  • Teksto dydis:

Paslaptingas kovotojas su nusikalstamumu pasėjo baimę Japonijos nusikaltėlių širdyse: jis drąsiai sužlugdė poros ginkluotų gangsterių jakudzų užpuolimą, pranešė šalies žiniasklaida.

Kai banditai ėmė mosikuoti netikru ginklu 38-erių metų siuntų tarnybos kurjeriui prieš nosį ir pabandė pavogti prabangų laikrodį, jie gavo daugiau nei tikėjosi.

Drąsusis kurjeris, kurio tikroji tapatybė, pagal geriausias „superdidvyrių“ tradicijas, lieka nežinoma, pagriebė netikrą ginklą ir jėga atsiėmė paketą, pranešė Tokijo policija.

Įtariamieji – 32-ejų metų Yusuke Kodama (Jusukė Kodama) ir 35-erių metų Hidekazu Oba (Hidekadzus Oba), priklausantys nusikaltėlių sindikatui „Matsuba-kai“ – buvo areštuoti dėl bandymo apiplėšti, nurodė sostinės policijos departamentas.

H. Oba užsakė 8 tūkst. dolerių (7,3 tūkst. eurų) vertės laikrodį „Rolex“, tačiau tuomet, kai kurjeris atvyko ir jį įteikė, abu gangsteriai atsisakė sumokėti ir pasakė jam: „Geriau nešdinkis iš čia.“

Tačiau kurjeris nepuolė bėgti – jis sutramdė banditus ir iškvietė policiją.

Policijos atstovas patvirtino, kad H. Oba prisipažino dėl nusikaltimo ir pasakė pareigūnams: „Tas kurjeris buvo per daug „kietas“, mes jam neprilygome.“

Japonijos jakudzos, kurie garsėja griežtu elgesio kodeksu, susiduria su vis didesniu ne tik policijos, bet ir paprastų piliečių pasipriešinimu.

Visuomenė spaudžiama vengti reikalų su gaujomis. Pastaraisiais metais buvo priimti įstatymai prieš firmas, kurios palaiko ryšius su jakudzomis. Griežtesni įstatymai prieš gaujas ir ne vienus metus trunkanti ekonominė stagnacija aktyvių gangsterių skaičių sumažino iki 53 tūkst. – nuo 80 tūkst. 2009 metais, nurodo policija.

Jakudzos, kurie nėra uždrausti, bet yra reguliuojami ir stebimi, labiausiai užsiima narkotikų kontrabanda, palūkininkavimu ir turto prievartavimu, tačiau turi ir teisėtų įmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių