Japonijoje po taifūno 17 žmonių tebelaikomi dingusiais

  • Teksto dydis:

Šiaurės Japonijoje po ketvirtadienį praūžusio taifūno „Lionrock“ 17 žmonių tebelaikomi dingusiais, 11 žuvo, o dar beveik 1 600 tebėra atkirsti nuo pasaulio, pranešė pareigūnai.

Ivaidzumio mieste, kai jį užliejo kylantis upės vanduo ir purvas, žuvo 10 žmonių. Devyni iš jų gyveno pagyvenusių žmonių globos namuose.

Taifūnas, kurio vėjo gūsių greitis siekė 160 km/val., antradienio vakarą praslinko virš Japonijos šiaurinės Ramiojo vandenyno pakrantės.

Audra atnešė smarkių liūčių ir padarė daug žalos visam regionui. Kai kurie keliai ir tiltai buvo sugriauti arba sugadinti, todėl daug gyventojų liko atskirti nuo pasaulio, pranešė pareigūnai.

„Su 17 žmonių susisiekti vis dar nebuvo įmanoma; apie juos nėra jokių žinių“, – naujienų agentūrai AFP sakė miesto pareigūnas Yasuyuki Ishiguro (Jasujukis Išiguro) ir pridūrė, kad šis skaičius rodo, kiek žmonių yra laikomi dingusiais.

„Manome, kad dauguma iš tų 17 žmonių yra įstrigę vietovėse, į kurias vedantys keliai yra užkirsti, o susisiekimas nutrūkęs“ – pridūrė jis.

„Didelė miesto dalis vis dar užtvindyta purvu ir nuolaužomis“, – sakė pažymėjo Y.Ishiguro.

Devyni iš dešimties žuvusių miesto gyventojų buvo rasti trečiadienio rytą senelių namuose, kai kompleksą užliejo vanduo ir purvas, užgriuvo medžiai bei nuolaužos.

Dar vienas kūnas buvo rastas netoli šių globos namų, o kitas asmuo žuvo Kudžio mieste.

Ivaidzumis, turintis apie 10 tūkst. gyventojų, anot Ivatės prefektūros valdžios, nepaskelbė evakuacijos globos namų apylinkėse.

Minėti globos namai taip pat neturėjo evakuacijos potvynio atveju plano, pranešė dienraštis „Asahi Shimbun“.

„Lionrock“ taip pat nuniokojo Hokaidą, šiauriausią iš keturių pagrindinių Japonijos salų, užtvindė didžiules teritorijas žemdirbyste besiverčiančiame regione. Pasak vyriausybės, šiame regione dingo mažiausiai trys žmonės.

Padaryta žala – vandens srautų nunešti namai, apversti automobiliai – savo mastu priminė vaizdus po 2011 metų kovą Japonijai smogusio milžiniško cunamio, nusiaubusio Ramiojo vandenyno pakrantes.


Šiame straipsnyje: Japonijadingo žmonėstaifūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių