Japonija pradėjo tyrimą dėl pusšimčio žmonių nunuodijimo ligoninėje

  • Teksto dydis:

Japonijos policija pradėjo tyrimą dėl 46 pacientų mirties tame pačiame vienos ligoninės aukšte, kuriame buvo nunuodyti du pagyvenę vyrai, pirmadienį pranešė žiniasklaida.

Dviejų pacientų skrodimas parodė, kad minėti žmonės ligoninėje Jokohamoje mirė nuo dezinfekcijai naudojamos cheminės medžiagos, pranešė visuomeninis transliuotojas NHK ir kitos žiniasklaidos priemonės.

Bylą tiriantys pareigūnai mano, kad mirtinos chemikalo dozės buvo sušvirkštos į dviejų 88-erių metų vyrų, Sozo Nishikawos (Sodzo Nišikavos) ir Nobuo Yamaki (Nobuo Jamakio), lašines. Abu jie mirė rugsėjo mėnesį.

Tačiau tyrimas išsiplėtė ir dabar pareigūnai aiškinasi dar beveik keturių dešimčių tos ligoninės pacientų mirties priežastis. Visi šie žmonės mirė nuo liepos mėnesio pradžios, tačiau kai kurie jų sunkiai sirgo.

Pranešama, kad ligoninės darbuotojai rado dūrių žymes 10-yje lašinių maišelių, kurie buvo saugomi slaugytojų poste, tame pačiame ligoninės aukšte.

„Mes matome daug mirštančių žmonių, nes toks yra šios ligoninės pobūdis. Tačiau susidarė įspūdis, kad mirštančiųjų skaičius truputėlį išaugo“, – sakė vienas ligoninės pareigūnas „Kyodo News“.

Pasak pranešimų, daugelis mirusių pacientų buvo kremuoti, todėl jų mirties priežastis nustatyti dar sunkiau.

Kol kas šių pranešimų policija ir ligonės atstovai nepatvirtino. Įtariamieji taip pat nėra įvardinti.

Prieš du mėnesius Japoniją sukrėtė kitas išpuolis, kurio metu viename protiškai neįgalių žmonių centre buvo nužudyta devyniolika žmonių. Tokių žudynių Japonija nebuvo mačiusi dešimtmečius.

2000 metais vienam Japonijos šiaurinio Sendajaus miesto ligoninės slaugytojui buvo pateikti kaltinimai dėl paciento nužudymo ir mėginimo nužudyti dar keturis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių