Japonija: derybos su džihadistais įstrigo

  • Teksto dydis:

Japonijos užsienio reikalų viceministras nurodė, kad derybos su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“, grasinančiu nužudyti vieną Jordanijos karinių oro pajėgų pilotą ir japoną žurnalistą, „pateko į aklavietę“, šeštadienį pranešė vietos žiniasklaida.

Viceministras Yasuhide Nakayama (Jasuhidė Nakajama), vadovaujantis Tokijo į Amaną pasiųstai šios įkaitų krizės koordinavimo grupei, penktadienio vakarą sakė žurnalistams Jordanijos sostinėje, kad nebuvo pasiekta jokios pažangos, stengiantis užtikrinti, jog būtų paleistas japonas žurnalistas Kenji Goto (Kendžis Gotas) ir jordanietis lakūnas Muazas al Kassasbeh (Muazas Kasesbė).

Derybos „pateko į aklavietę“, Y.Nakayama žodžius citavo Japonijos nacionalinis transliuotojas NHK.

„Liekame budrūs ir toliau analizuosime bei nagrinėsime informaciją, vyriausybei sutelkus pastangas“, – pridūrė jis.

Japonijos vyriausiojo ministrų kabineto sekretoriaus pavaduotojas Hiroshige Seko (Hirošikė Sekas), svarbus premjero Shinzo Abe (Šindzo Abės) padėjėjas, šeštadienio rytą sakė, kad vyriausybė tebelaukia naujos informacijos apie šią įkaitų krizę.

„Islamo valstybė“ pažadėjo nužudyti M.al Kassasbeh, jeigu iki ketvirtadienio saulėlydžio Amanas nepaleis kalinamos irakietės džihadistės, kuri būtų iškeista į K.Goto.

Jordanija pareikalavo įrodymų, kad pilotas, kuris į džihadistų rankas pateko, kai jo lėktuvas gruodžio 24 dieną sudužo Sirijoje, tebėra gyvas. Amanas sako, kad egzekucijos laukiančią Sajidą al Rishawi (Sadžidą Rišavi), norėjusią tapti mirtininke sprogdintoja, galės paleisti tik įvykdžius šią sąlygą.

Jordanija nurodė esanti pasiruošusi paleisti S.al Rishawi, jeigu „Islamo valstybė“ paleis pilotą.

Minėtoji irakietė buvo nuteista myriop už dalyvavimą 2005 metais surengtą išpuolį, per kurį trijuose Amano viešbučiuose, žuvo 60 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių