A. Jaceniukas reikalauja kalėjimo iki gyvos galvos metusiam granatą asmeniui

  • Teksto dydis:

Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas įsitikinęs, kad pirmadienį kovinę granatą prie parlamento pastato metęs asmuo būtų nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

„Aš, kaip šalies pilietis, reikalauju pagal Ukrainos Baudžiamojo kodekso 348 straipsnį įkalinimo iki gyvas galvos asmeniui, kuris metė granatą, nuo kurios (sprogimo) žuvo Nacionalinės gvardijos karys“, – pareiškė A.Jaceniukas savo kalboje apie įvykius prie parlamento.

Dar jis pareikalavo, kad politinės jėgos viešai pasmerktų pirmadienį prie Aukščiausiosios Rados sienų padarytą nusikaltimą, per kurį žuvo Nacionalinės gvardijos karys ir buvo sužeisti dešimtys teisėsaugos pareigūnų bei kai kurie žiniasklaidos atstovai.

„Kreipiuosi į visas politines jėgas ir, pirmiausia, į politines koalicijos jėgas, reikalaudamas pasmerkti viešai šį nusikaltimą ir tuos politikus, kurie yra už šalies destabilizavimą, už tyčiojimąsi iš Ukrainos konstitucijos, už jaunuolio nužudymą ir dešimčių Ukrainos kariškių sužeidimą“., -sakė A.Jaceniukas.

Riaušių iniciatorius jis kaltina mėginimu „atidaryti antrąjį frontą šalies viduje“.

„Mes esame vieningi mūsų demokratinėje koalicijoje su prezidentu, vyriausybe ir visais atsakingais šalies piliečiais, kad neleistume pergalės nei viename, nei kitame fronte“, – pabrėžė vyriausybės vadovas.

„Šiandieninis nusikaltimas, padarytas su įvairių politinių jėgų vėliavomis, tarp jų ir politinės galios „Svoboda“ vėliava, turi būti ne tik ištirtas, bet ir nubaustas“, – sakė A.Jaceniukas.

Tuo tarpu Nacionalinė gvardija pranešė, kad 17 val. 10 min. turimais duomenimis sužeistų Nacionalinės gvardijos karių yra 69.

Pusvalandžiu anksčiau minėta, kad Kijevo ligoninėse yra 56 asmenys, nukentėję per susirėmimus prie Aukščiausiosios Rados pastato: 54 Nacionalinės gvardijos ir milicijos atstovai ir du civiliai.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovė Dunja Mijatovič pareiškė nerimą dėl to, kad prie Ukrainos parlamento sužeisti ir kai kurie žurnalistai. Ji paragino valdžią kuo greičiau ištirti šios ir visus kitus anksčiau buvusius žurnalistų užpuolimus.

Įvairios žiniasklaidos priemonės mini, kad buvo sužeisti 5-ojo ir „1+1“ kanalų žurnalistai.

Vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas nurodė, kad buv sužeisti ir du prancūzų žurnalistai iš vieno televizijos kanalo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visai teisingai

visai teisingai portretas
už žmonių nužudymą privaloma bausti iki gyvos galvos.

mizantropas

mizantropas portretas
jei ne prezidentė, tai ruskis putinas gertų arbatą su kęstu br. ir medvedevu jau mūsų Lietuvoje, tad tokio kęsto svaičiojimai apie prezidentę ar antirusiškas pensininkes kelia juoką. Antirusiškų (t.y. antiuzurpatorinių ir antiteroristinių) pažiūrų mes esame visi, išskyrus kažkokį vietinį trolį kęstą br. ir kitus, užsilikusius nuo okupacijos. kęsto br. [pateikiami skaičiai yra išlaužti iš piršto arba remiasi ruskių fantazijomis. Dar neturėjome tokio toleriagiško prezidento, kuris tikrai gina Lietuvos nepriklausomybę nuo bet kokių priešų. iki šiol nė vienas prezidentas neišdrįso parodyti šunims jų vietos. Gindama Lietuvą, prezidentė gina kiekvieną Lietuvos pilietį, bet, štai lenkai ir vėl kiša pagalius į ratus. Ar yra kitose šalyse, kur lenkai ar rusai sudaro mažumas, jiems skirtų mokyklų? Ne. Tik Baltijos šalyse. gal pasekime kitų valstybių pavyzdžiu? na, o kęstas br. su savo svaičiojimais galėtų varyti pas savus, į maskoliją.

pamiršo.....

pamiršo..... portretas
Kiek šitas parazitas nužudė žmonių.......
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių