J. Kerry: Rusija turi priversti Sirijos pajėgas nutupdyti savo lėktuvus

  • Teksto dydis:

Jungtinės Tautos, Jungtinės Valstijos, rugsėjo 21 d. (AFP-BNS). JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) trečiadienį pareikalavo, kad Rusija priverstų Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą nutupdyti savo oro pajėgų lėktuvus, siekiant atgaivinti paliaubas Sirijoje.

Kreipdamasis į JT Saugumo Tarybą, kurioje buvo ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, J.Kerry sakė, kad pastangas karui Sirijoje užbaigti galima išgelbėti, jeigu tik Maskva prisiims atsakomybę už pastaruosius aviacijos smūgius.

Pasak J.Kerry, tik Rusijos ir Sirijos kariuomenės lėktuvai skaidė tuose šiauriniuose Sirijos rajonuose, kuriuose pirmadienį buvo smogta Jungtinių Tautų humanitarinę pagalbą gabenusiai vilkstinei, o antradienį subombarduota lauko ligoninė.

„Manau, kad siekiant atkurti šio proceso patikimumą, mes turime judėti pirmyn ir pabandyti nedelsiant nutupdyti visus karinius lėktuvus, kurie skraido tuose svarbiuose rajonuose, kad deeskaluotume padėtį ir suteiktume galimybę netrukdomam humanitarinės pagalbos srautui“, -pareiškė jis.

„Ir jeigu taip atsitiks, atsiras galimybė sugrąžinti tikėjimą šiuo procesu“, – sakė J.Kerry, kalbėdamas apie anksčiau šį mėnesį Ženevoje pasiektą susitarimą su S.Lavrovu dėl karo veiksmų Sirijoje nutraukimo.

„Ženevoje Rusija įsivaizdavo, kad (B.al) Assadas yra pasiryžęs gyventi be karo veiksmų ir pritars idėjai, kad nebūtų skraidoma virš sutartų rajonų“, – kalbėjo J.Kerry.

„Tačiau dėl to, kas įvyko pastarosiomis dienomis, mielieji, mes neturime pasirinkimo – padaryti tai geriau greičiau nei vėliau, nedelsiant imtis veiksmų pasitikėjimui atkurti ir įgyvendinti dabar tikras paliaubas“, – tęsė jis.

Maskva atmetė teiginį, kad Rusijos ir Sirijos lėktuvai pirmadienį smogė JT pagalbos vilkstinei, ir S.Lavrovas sakė Saugumo Tarybai, kad daugiau „nebebus vienašalių pauzių“ iš B.al Assado vyriausybės pajėgų pusės.

Pasak S.Lavrovo, vyriausybės pajėgų paskelbtos bombardavimo pertraukos tik leido sukilėliams vėl apsiginkluoti bei sustiprinti savo pozicijas ir ragino JT nares peržiūrėti uždraustų teroristinių grupuočių, kurioms netaikomos paliaubos, sąrašus.

„Jeigu mes sutartume dėl tokio kompleksinio požiūrio, integruoto daugialypio požiūrio, tikimybė bus didesnė, kad karo veiksmų nutraukimo režimas išliks“, – tvirtino S.Lavrovas.


Šiame straipsnyje: Johnas KerryRusijaSirijakaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

To dj

To dj  portretas
Jau 5 metai kaip damaskui laiko klausimas, ir ukram tuoj bus chana, visgaidis tu dj

DJ

DJ  portretas
Tol kol Rusija negaus dar rimtesnių sankcijų tol ji elgsis agresyviai, tai ypač liečia Ukrainą irgi !. Rusija visame pasaulyje eskaluota situaciją, kad sukelti naftos kainą !. Todėl visada šita zavarucha Šiaurės Afrikoje ir artimuose rytuose buvo Rusijos KGB surežisuota būtent dėl naftos kainos !. Be to Rusija norėjo parodyti, kad štai prie ko privedė JAV veiksmai po Irako ir Afganistano !. Gremlinas Damaske ir Kremliuje išsigando tų revoliucijų Tunise ir Libijoje kuriuos Kremliaus Gremlinas ir surežisavo, todėl dabar iš esmės tik savo kailį gelbėja na ir naftos kaina ne prošal pakelti !. Damask o režimas galima sakyti yra žlugesys tik laiko klausimas, kada ?!?

Po to ką padarė

Po to ką padarė portretas
JAV vadovaujama koaliciją tai padaryti neįmanoma, nes jankiais pasitikėti negalima. Jankių remiami teroristai turi būti sunaikinti, tuo greičiau bus taika. JAV privalo nustot ginkluoti teroristus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių