J. Clarksonas rėžė: lyderiai nesuvokia, kas yra teroristai

Visame pasaulyje populiarios BBC laidos "Aukščiausia pavara" buvęs vienas vedėjų Jeremy Clarksonas pažėrė kritikos didžiųjų pasaulio valstybių vadovams už tai, jog šie bombarduoja džihadistus, priklausančius kalifatui (vadinamajai "Islamo valstybei"). Pasak jo, teroristus reikia ignoruoti, antraip, teroristinių išpuolių daugės.

Savo mintis J.Clarksonas išdėstė žiniasklaidos magnato Ruperto Murdocho valdomame leidinyje "The Sun", praėjus savaitei po teroristinio išpuolio Paryžiuje, nusinešusio 130 gyvybių. Anot jo, pasaulis paprasčiausiai nesuvokia, ko siekia teroristai.

"Jeigu Didžioji Britanija mėtys bombas ant džihadistų, jie supyks ir sprogdins mūsų žmones prekybos centruose, – rašė J.Clarksonas. – Tai pavers mus piktais žmonėmis, todėl mes mėtysime bombas, tokie veiksmai tik paskatins juos atsiųsti į Europą dar daugiau asmenų, kurie mus sprogdins. Ir tai tęsis be galo, be krašto."

"Bombų mėtymas iš lėktuvų leidžia pasaulio lyderiams parodyti, neva jie kovoja, nors faktiškai jie nieko nesprendžia ir niekuomet nesprendė. Jeigu jie iš tiesų norėtų kažką iš esmės pakeisti, tai turėtų pasiųsti į Siriją sausumos pajėgas, tačiau jie to nenori. Net po to, kas nutiko. Dar blogiau, kad mūsų lyderiai nesuvokia, kas yra teroristai (IS) ir ko jie nori."

J.Clarksono komentaras pasirodė netrukus po to, kai Jungtinės Tautos suteikė teisę pasaulio valstybėms imtis "visų būtinų priemonių" kovoje su IS. JAV prezidentas Barackas Obama pažymėjo, kad išgąstis – "grėsmingiausias ginklas, kurį naudoja islamistai prieš civilizuotų šalių visuomenę". "Kovoje su IS svarbu parodyti, kad mes nebijome", – kalbėjo Jungtinių Valstijų vadovas ir pridūrė, kad nereikėtų parodyti IS, jog tai, ką jie daro, turi kokią nors reikšmę.

Viena ryškiausių BBC televizijos žvaigždžių J.Clarksonas buvo atleistas iš įmonės, kai susikivirčijo su "Aukščiausios pavaros" prodiuseriu Oisinu Tymonu dėl karšto maisto pristatymo. Po šio incidento J.Clarksonas buvo apkaltintas rasistiniu išpuoliu prieš prodiuserį. O BBC priėmė sprendimą nepratęsti sutarties su J.Clarksonu.

Su juo laidą paliko ir jo kolegos Richardas Hammondas bei James'as May. Jie ėmė kurti naują laidų ciklą, kai trijulę pasamdė JAV interneto milžinė "Amazon".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių