Izraelio sviediniui pataikius į JT mokyklą Gazos Ruože žuvo 15 žmonių

  • Teksto dydis:

Izraelio sviediniui ketvirtadienį pataikius į Jungtinių Tautų (JT) mokyklą Gazos Ruožo šiaurėje, žuvo mažiausiai 15 žmonių, tarp jų – kūdikis.

Izraelio sviediniui ketvirtadienį pataikius į Jungtinių Tautų (JT) mokyklą Gazos Ruožo šiaurėje, žuvo mažiausiai 15 žmonių, tarp jų – kūdikis.

Gelbėjimo tarnybų atstovas Ashrafas al Qudra (Ašrafas Kudra) sakė, kad sužeistųjų – dešimtys. Jis pridūrė, kad ligoninėse laukiama daugiau žuvusiųjų ir sužeistųjų.

JT palestiniečių pabėgėlių reikalų agentūros (UNRWA) atstovas atskirai patvirtino, kad mokykloje Beit Hanune, kuria šimtai palestiniečių naudojosi kaip priebėga nuo Izraelio didelio masto karinės operacijos, žuvo ar buvo sužeista „daug“ žmonių.

„Izraelio armijai oficialiai buvo duotos tikslios UNRWA priebėgos Beit Hanune koordinatės“, – savo „Twitter“ paskyroje parašė Chrisas Gunnessas (Krisas Gunesas).

AFP korespondentas netoliese esančios Beit Lahijos morge matė devynis lavonus, tarp jų – vienų metukų vaiko ir jo motinos.

Sprogimo vietoje buvo matyti kraujo dėmės.

Kitas JT pareigūnas sakė, kad maždaug 14 val. 50 min. (vietos ir Lietuvos laiku) sviedinys nukrito mokykloje ar šalia jos, ir pridūrė, kad UNRWA prieš pat sprogimą prašė žmonių išeiti, nes baiminosi, kad mokykla gali tapti taikiniu.

„Mes ... prašėme jų išvykti, nes baiminomės, kad tai potencialus taikinys“, – sakė jis.


Šiame straipsnyje: undefined

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių