Italijoje slaugytoja įtariama nužudžiusi 13 pacientų

  • Teksto dydis:

Italijoje suimta dar viena slaugytoja, įtariama nužudžiusi 13 pacientų, suleidžiant jiems mirtinas kraują skystinančių vaistų dozes, kai šie buvo gydomi intensyvios slaugos skyriuje, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

56 metų Fausta Bonino įtariama nužudžiusi šiuos 61-88 metų pacientus laikotarpyje nuo 2014 iki 2015 metų, dirbdama Pjombino miesto ligoninėje Toskanos regione, nurodė vietos policija.

Tyrėjai mano, kad visos jos aukos, sunkūs, bet ne mirtini ligoniai, mirė dėl per didelės kraujo krešėjimą stabdančių antikoaguliantų dozės, kuri sukėlė vidinį kraujavimą.

F.Bonino buvo suimta tada, kai pradėjus nagrinėti ligoninėje padažnėjusius neįprastų mirčių atvejus paaiškėjo, kad ji buvo vienintelė personalo narė, kuri dirbo su visais mirusiais ligoniais, pranešė naujienų agentūra AGI.

„Siaubo reitinguose mes pasiekėme naują žmogaus kančios viršūnę“, – sakoma sveikatos apsaugos ministrės Beatrice Lorenzin (Beatričės Lorendzin) pareiškime.

F.Benino yra sulaikyta ir laukia oficialių kaltinimų.

Italijoje 2014 metų spalį buvo suimta 42 metų slaugytoja 42 metų Daniela Poggiali (Daniela Podžali), kurį įtariama nužudžiusi 38 savo pacientus ir dabar laukia teismo dėl vieno iš jų mirties.

D.Poggiali išgarsėjo paaiškėjus, kad ji darydavo asmenukes su neseniai mirusiais pacientais ir ją „erzinusiems“ ligoniams duodavo itin dideles dozes kalio.


Šiame straipsnyje: Italijaslaugytojapacientai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių