Italijoje – dramatiška slidininkų gelbėjimo operacija

  • Teksto dydis:

Italijos Dolomitų kalnuose apie 200 slidininkų ketvirtadienį buvo saugiai evakuoti iš įstrigusių lynų kelio kabinų, blaškomų smarkaus vėjo, kurio greitis siekė apie 130 km per valandą.

Val Gardenos kurorte esantis populiarus Čampinojaus keltuvas sugedo, kai ant jo lyno užvirto didelis medis, sakė vietos pareigūnai.

Baiminantis, kad lynas gali bet kurią akimirką nutrūkti, patyrę kalnų gelbėtojai ir ugniagesiai buvo nuleisti į keltuvo kabinas iš sraigtasparnių.

Tuomet ji greitai evakavo visus išsigandusius slidininkus iš maždaug 20 kabinų, naudodami lynus. Per šį incidentą pavyko išvengti didesnių sužeidimų.

Ši dramatiška operacija vyko per audrą, sukėlusią sumaištį Italijos šiaurinėje. Stichija nusinešė mažiausiai dvi žmonių gyvybes, taip pat iš dalies sugriuvo vienos XVII amžiaus bažnyčios varpinės bokštas Kortonos mieste Toskanos regione.

Smarkūs vėjai, kurių greitis siekė 180 km per valandą, taip pat siautė Ligūrijos regiono Rivjeros regione.

Genujos uostamiestyje vietos valdžia uždarė viešuosius objektus, tarp jų kapines, taip pat uždraudė kai kuriuose miesto vietose važinėti motociklais ir motoroleriais.


Šiame straipsnyje: ItalijaDolomitaislidinėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių