Italija: NATO pradės patruliuoti prie Libijos krantų

  • Teksto dydis:

NATO po trijų mėnesių pradės patruliavimą prie Libijos krantų pagal planą, turintį sustabdyti į Italiją plūstančių migrantų srautą, pirmadienį paskelbtame interviu sakė Italijos gynybos ministrė Roberta Pinotti (Roberta Pinoti).

Savo interviu dienraščiui „La Stampa“ R.Pinotti aiškino, kad Roma tikisi, jog jos sąjungininkai patvirtins šį planą per NATO šalių lyderių susitikimą Varšuvoje liepos 7 dieną.

Ta misija turėtų tapti dalimi platesnio Italijos plano uždaryti migrantų maršrutą į Europos Sąjungą per Viduržemio jūros vakarinę dalį, grąžinant vadinamuosius ekonominius migrantus į jų kilmės šalis.

„NATO lygmeniu prašysime, kad operacija „Active Endeavour“ („Aktyvios pastangos“) būtų iš naujo sukalibruota iš antiteroristinės operacijos Viduržemio jūros rytinėje dalyje į tokią, kuri prižiūrėtų Libijos pakrantę“, – pažymėjo R.Pinotti.

„Per neseniai vykusį mūsų susitikimą Liuksemburge generalinis sekretorius (Jensas) Stoltenbergas sakė man, kad tas pasiūlymas buvo įvertintas palankiai“, – pridūrė ji.

Paklausta, ar tai operacijai žalia šviesa bus uždegta Varšuvos viršūnių susitikime, Italijos ministrė atsakė: „Taip, žinoma – misijų koordinavimui Viduržemio jūroje. Per šį viršūnių susitikimą tas pasiūlymas turėtų tapti veiksmingu sprendimu.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labas rytas

Labas rytas portretas
pagaliau atsibudote.Tik kad jų jau pusantro milijono Europe

mizantropas

mizantropas portretas
ar anksčiau tokio patruliavimo negalima pradėti? per tą laiką afrikiečiai ir kiti imigrantai ne tik užplūs Europą, bet ir kelis išpuolius spės surengti.

pasaka be pabaigos

pasaka be pabaigos portretas
Na ir kas iš to,jei jie juos gelbėja ir veža į Italiją.Vakar dieną 270 vyrų,90 moterų ir vaikų,visi išgelbėti ir parvežti į krantą,visi juodukai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių