Išpuolis prieš Izraelio pareigūnus: vienas užpuolikas nušautas

  • Teksto dydis:

Du palestiniečiai pirmadienį Vakarų Kranto pietuose esančiame Hebrono mieste bandė subadyti Izraelio pasienio policijos pareigūnus, kurie ėmė šaudyti į užpuolikus ir vieną jų nušovė, pranešė policija.

Antrojo būklė šiuo metu kritinė, nurodoma policijos atstovės pareiškime.

Pranešama, kad du Hebrono gyventojai, maždaug 17-20 metų amžiaus, prisiartino prie saugumo patikrinimo posto šalia šventovės, kurią musulmonai vadina Ibrahimo mečete, o judėjai – Patriarchų ola.

Šie palestiniečiai pasienio policijos pareigūnams pasirodė įtartini. Pareigūnai paprašė jų pasitraukti į šalį patikrinimui, bet jie nesureagavo.

Kai policininkai ėmė prie jų artintis, vienas įtariamųjų išsitraukė peilį ir bandė smogti pareigūnams, kurie ėmė šaudyti į jį ir šaukti kitam įtariamajam pasitraukti, kad jo nekliudytų kulkos.

Tada antras įtariamasis taip pat išsitraukė peilį ir puolė policininkus, kurie ėmė šaudyti ir į jį. Policijos pareiškime nurodoma, kad vienas pareigūnas per incidentą buvo „labai nesunkiai sužeistas į ranką“.

Ši ataka jau antroji šį pirmadienį ir septinta prieš Izraelio saugumo pajėgas arba civilius gyventojus nuo penktadienio, nurodo Izraelio pareigūnai. Šis naujas smurto proveržis kilo po kelių ramių savaičių šalyje.

Nuo pernai spalio besitęsianti smurto banga nusinešė jau 228 palestiniečių, 34 izraeliečių ir dviejų amerikiečių gyvybes Taip pat žuvo po vieną Jordanijos, Eritrėjos ir Sudano pilietį, rodo naujienų agentūros AFP statistika.

Izraelio pajėgos nurodo, kad dauguma šių palestiniečių buvo nukauti, nes puldavo žydus peiliais, šaunamaisiais ginklais arba mėgindavo rėžtis į žmones transporto priemonėmis. Kiti buvo nušauti per protestus arba susirėmimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių