„Islamo valstybė“ patvirtino, kad nukautas jos „informacijos ministras“

  • Teksto dydis:

„Islamo valstybė“ (IS) pirmadienį pranešė, kad buvo nukautas jos aukšto rango veikėjas, laikomas šio džihadistų judėjimo informacijos ministru.

Praėjusį mėnesį apie jo žūtį pranešė JAV gynybos departamentas.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame pareiškime IS patvirtino, kad Abu Mohammadas al Furqanas (Abu Mohamadas Furkanas) tapo „kankiniu“.

IS nurodė, kad šis veikėjas, žinomas Wa'ilo Adilo Hasano Salmano al Fayado (Vailo Adilo Hasano Salmano Fajado) pseudonimu, buvo judėjimo centrinio žiniasklaidos organo „emyras“.

Daugiau jokių detalių apie jo žūtį IS nepateikė.

Praėjusį mėnesį Pentagonas pranešė, kad W.Fayadas, dar žinomas kaip Daktaras Wa'ilas, buvo nukautas rugsėjo 7 dieną per preciziškai nutaikytą smūgį netoli Sirijos miesto Rakos, faktinės IS sostinės.

Jis vadovavo IS propagandinių vaizdo įrašų su kankinimais ir egzekucijomis kūrimui, nurodė Pentagonas.

Pasak Gynybos departamento, W.Fayadas buvo „vienas aukščiausių ISIL (alternatyvus „Islamo valstybės“ akronimas) lyderių, palaikęs glaudžius kontaktus su Abu Mohamedu al Adnani (Abu Mohamedu Adnaniu)“.

A.M.al Adnani buvo IS vyriausiasis propagandistas, verbuotojas ir užsienio teroristinių operacijų architektas. Pasak Pentagono, jis buvo nukautas rugpjūčio 30 dieną.

2014 metais savo kontroliuojamose Irako bei Sirijos teritorijose „kalifatą“ įkūrusi IS dažnai skelbia šiurpius džihadistų vykdomų egzekucijų vaizdo įrašus.

Grupuotės tinklas aktyviai veikia socialinėje žiniasklaidoje, kur platina masinių žudynių ir nukirsdinimų vaizdo įrašus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių