„Islamo valstybė“ pagrobė „dešimtis tūkstančių“ pasų blankų

  • Teksto dydis:

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) tikriausiai pagrobė „dešimtis tūkstančių“ pasų blankų, kuriuos gali panaudoti, slapta siųsdamas į Europą savo kovotojus, apsimetusius pabėgėliais, sekmadienį pranešė vienas Vokietijos laikraštis.

Sekmadieninis laikraštis „Welt am Sonntag“ citavo Vakarų šalių žvalgybos šaltinius, kurie sakė, kad IS galėjo perimti tuos asmens dokumentų ruošinius savo kontroliuojamose teritorijose Sirijoje, Irake ir Libijoje.

Suklastoti pasai galėjo būti išduoti išpuolius planuojantiems kovotojams, sudarant jiems galimybę atvykti į Europos Sąjungą kartu su kitais prieglobsčio ieškotojais, sakoma pranešime.

Be to, IS jau pradėjo pelnytis iš suklastotų dokumentų, pardavinėdama juos juodojoje rinkoje, kur vienas pasas gali kainuoti iki 1,5 tūkst. eurų, rašo leidinys.

Europos institucijos ne kartą perspėjo dėl potencialios grėsmės, kurią kelia pabėgėliai, turintys suklastotus dokumentus.

Tyrėjai nustatė, kad du neįvardyti užpuolikai, susisprogdinę prie Prancūzijos nacionalinio stadiono per lapkričio 13-osios teroro atakas Paryžiuje, pasinaudojo suklastotais Sirijos pasais, kad patektų į Europą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam pypenui

tam pypenui portretas
manau, kad Lietuvoje studijuojantis kažkoks musulmonas X gavo nurodymą už gerą sumą nupirkti tų pasų, taip jų ir įsigijo. Gal klystu?

pypenas

pypenas portretas
Būkit malonūs paaiškinkit tautai kokiu būdu dingo lietuviškas naujas nišrašytas pasas,juk jis gulėjo ne Maksimoj ant lentynos????

tai

tai portretas
uzkieteje fanatikai is viduramziu genuose ziaurumas ir neapykanta dar pakurstoma /musu/ spectarnybu/ rezultatas akivaizdus....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių