Irane per ugnies šventę žuvo trys žmonės, tūkstančiai sužeisti

  • Teksto dydis:

Irano kasmetinė ugnies ir fejerverkų šventė, rengiama artėjant persų Naujiesiems Metams, pareikalavo trijų žmonių aukų, dar 2 500 žmonių buvo sužeisti, šimtai iš jų paguldyti į ligonines, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Iraniečiai kasmet švenčia Čaharšanbe Suri šventę ir paskutinio metų trečiadienio, pagal persų kalendorių, išvakarėse šokinėja per laužus, taip atlikdami savotišką apsivalymo ritualą.

Šventę taip pat pagyvina fejerverkai ir savadarbiai sprogstamieji užtaisai, kurie dažnai pareikalauja žmonių aukų.

Iš pradžių valstybinė naujienų agentūra IRNA pranešė, kad visoje šalyje buvo sužeisti 259 žmonės, tačiau po kelių valandų paskelbė apie pustrečio tūkstančio nukentėjusiųjų, daugelis kurių buvo sunkiai sužeisti.

Tarp naktinės šventės aukų buvo 45 metų vyriškis, kuris dėl netikėto sprogimo patyrė širdies smūgį, sakė Aminas Saberinia (Aminas Saberinija), Irano greitosios medicininės pagalbos tarnybos vadovas.

Kitos aukos yra 24 metų vyras ir dar vienas paauglys, nurodė pareigūnas.

Trečiadienį intensyvios slaugos skyriuje buvo slaugomi šeši šventės dalyviai, sakė jis ir pridūrė, kad užregistruotas 31 nutrauktų rankų ir pirštų atvejis, dar 760 žmonių patyrė įvairaus sunkumo akių sužeidimus.

Jauniausia nukentėjusioji yra trejų metų mergaitė, kuri neteko pirštų.

Daugelis Irano aktorių, menininkų ir įžymybių šiemet ragino žmones laikytis tradicinio šokinėjimo per degantį laužą ir atsisakyti fejerverkų laidymo artėjant Novrūzui, Naujiesiems metams, kurie prasidės kovo 20 dieną.

Kai kurie klauso šių patarimų, bet jau pranešta apie daugiau kaip 2500 nukentėjusių nuo fejerverkų žmonių, iš jų 1900 suteikta pirmoji medicinos pagalba, o 636 gydomi ligoninėse, sakė A.Saberinia.

Per šią šventę žuvusiųjų skaičius pastaruoju metu mažėja – 2014 metais žuvo devyni, o 2013-aisiais –19 žmonių.

Daugelis Irano gyventojų šią šventę švenčia namie, nes bijo nukentėti nuo sprogimų ir fejerverkų, nušviečiančių naktinį Teherano dangų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių