Irake mirtininkų atakos užmušė 27 žmonės

  • Teksto dydis:

Mažiausiai 27 žmonės žuvo, o dar dešimtys buvo sužeisti ketvirtadienį per dvi mirtininkų sprogdintojų atakas Bagdade ir jo apylinkėse, pranešė pareigūnai.

Kruviniausias išpuolis buvo įvykdytas vieno Irako sostinės rajono, kuriame gyvena daugiausiai šiitai, turguje, kur žuvo bent 15 civilių, o dar 35 buvo sužeisti, pranešė policija.

Kitas mirtininkas nukreipė sprogmenų prikrautą automobilį į Irako armijos patikros postą į šiaurę nuo Bagdado, o per tą ataką žuvo bent 12 žmonių, pažymėjo policija.

Tarp išpuolio Tadžio mieste, esančiame už maždaug 20 km nuo sostinės, aukų buvo septyni civiliai ir penki kariai, nurodė vienas policijos pareigūnas. Pasak jo, dar bent 28 žmonės buvo sužeisti.

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ internete paskelbtame pranešime prisiėmė atsakomybę dėl Naujojo Bagdado rajone surengtą ataką, sakydamas, kad taikėsi į šiitų sukarintų struktūrų narius. Vėliau džihadistai taip pat prisiėmė atsakomybę dėl sprogdinimo Tadžyje, sakydami, kad tos atakos taikinys buvo Irako armija.


Šiame straipsnyje: Įrakasatakosterorizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių