Irake džihadistai griauna istorines mečetes ir šventoves

  • Teksto dydis:

Sunitai džihadistai, birželį užėmę Mosulą, griovė senovines šventoves ir mečetes šiame istoriniame šiaurės Irako mieste ir jo apylinkėse, šeštadienį pranešė vietos gyventojai ir socialiniai tinklai.

Šiaurinėje Ninevės provincijoje, kurios sostinė yra Mosulas, kovotojai savo kontroliuojamose teritorijose nugriovė bent keturias šventoves, skirtas iškiliems sunitų arba sūfijų veikėjams pagerbti, taip pat šešias šiitų mečetes, vadinamas huseinijomis,.

Nuotraukose, kurias internete paskelbė džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“, matomos buldozeriais griaunamos sunitų ir sūfijų šventovės, o visos šiitų mečetės ir šventovės buvo susprogdintos.

Šios nuotraukos papildo pranešimą „Šventovių ir stabų griovimas Ninevės valstijoje“.

Vietos gyventojai patvirtino, kad tie statiniai buvo sunaikinti ir kad kovotojai užėmė ir dvi krikščionių katedras.

„Mums labai liūdna, kad buvo sugriautos šventovės, kurias paveldėjome iš savo tėvų ir protėvių“, – sakė 51 metų Mosulo gyventojas, vardu Ahmedas.

Vienas Mosulo chaldėjų katedros darbuotojas sakė, kad kovotojai užėmė šią šventovę ir Sirijos ortodoksų katedrą, kai rado jas tuščias.

Jie pašalino priešais pastatus buvusius kryžius ir vietoje jų iškėlė juodas „Islamo valstybės“ vėliavas, pridūrė darbuotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių