Irakas gedi daugiau kaip 200 žuvusiųjų per džihadistų išpuolį

  • Teksto dydis:

Irake pirmadienį gedima daugiau negu 200 žuvusiųjų per mirtininko sekmadienį Bagdade sukeltą sprogimą, atsakomybę dėl kurio prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“, ir piktinamasi vyriausybe, kuri nepakankamai pasistengė, kad apsaugotų gyventojus.

Tebeieškoma žuvusiųjų sprogimo sekmadienį paryčiais vietoje sostinės Karados rajone, kur prieš musulmonų šventojo mėnesio Ramadano pabaigos šventes apsipirkti buvo suplūdę daugiau nei įprasta sostinės gyventojų.

Ministras pirmininkas Haideras al-Abadi (Haideras Abadis) apie papildomas pastangas saugumui Bagdade užtikrinti paskelbė po sprogimo, kuris nugriaudėjo praėjus savaitei nuo Irako pajėgų laimėjimo – iš „Islamo valstybės“ atkovotas Faludžos miestas.

Tačiau Bagdado gatvėse irakiečiai piktinasi vyriausybės negebėjimu užtikrinti gyventojų saugumą, net kai pagrindinėms pajėgoms pavyko nustumti IS kovotojus tolyn nuo sostinės.

Šalyje paskelbus tris gedulo dienas, saugumo pareigūnai ir medikai sakė naujienų agentūrai AFP, kad žuvusiųjų skaičius yra padidėjęs mažiausiai iki 213, o sužeistųjų yra daugiau negu 200.

Tuo tarpu naujienų agentūros „The Associated Press“ turimomis žiniomis, policija ir sveikatos pareigūnai nurodė 149 žuvusius ir 192 sužeistus asmenis, bet gelbėtojai tebeieško dingusiųjų, ir šie skaičiai dar keisis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
Isgamos zudo ir savus.Ar ne setonas tai daaro?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių