Indonezijos karinio transporto lėktuvo katastrofos aukų padaugėjo iki 141

  • Teksto dydis:

Indonezijos karinio transporto lėktuvo, kuris antradienį tuojau po pakilimo nukrito ir užsiliepsnojo Medano didmiesčio gyvenamajame rajone, katastrofos aukų skaičius padidėjo iki 141, trečiadienį pranešė policija.

„Buvo atvežtas 141 kūnas“, - AFP sakė Agustinusas Tariganas, policijos pareigūnas, tarnybą einantis miesto ligoninėje.

Per lėktuvo „Lockheed C-130 Hercules“, nukritusio gyvenamajame Sumatros salos miesto, turinčio 2 mln. gyventojų, rajone katastrofą buvo smarkiai nuniokoti aplinkiniai pastatai ir sunaikinta daug automobilių.

Oro pajėgos patikslino, kad lėktuve iš viso buvo 122 žmonės, įskaitant 12 žmonių įgulą. Iš pradžių buvo pranešta, kad orlaiviu skrido 113 žmonių – 12 įgulos narių ir 101 keleivis.

Dauguma orlaivio keleivių, kaip manoma, buvo karių šeimos nariai ir moterys, pranešė Medano oro bazės, iš kurio pakilo lėktuvas, atstovas.

Vietos gelbėjimo tarnybos nurodė, kad dar mažiausiai trys žmonės žuvo ant žemės, kai 51 metų senumo lėktuvas nukrito netoli naujai pastatyto gyvenamojo rajono, užkliudydamas masažo saloną ir vieną nedidelį viešbutį.

Gelbėtojai su sunkiąja technika trečiadienį toliau valė griuvėsių ir nuolaužų kalnus, ieškodami daugiau žuvusiųjų kūnų.

Vienos tarptautinės mokyklos, esančios netoli katastrofos vietos, darbuotoja Novi sakė išgirdusi gaudžiant lėktuvą ir per savo kabineto langą mačiusi, kad prieš suduždamas jis skrido labai žemai.

„Buvo labai baisu“, – ji pasakojo naujienų agentūrai AFP, pridūrusi, kad nuskubėjo į nelaimės vietą su savo bendradarbiais, bet lėktuvo nuolaužos ir besiveržiantys tiršti dūmai atrodė „labai blogai“.

Katastrofa yra jau šešta šalies oro pajėgų lėktuvą ištikusi nelaimė per pastarąjį dešimtmetį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių