Indonezijoje penkių išsiveržusių ugnikalnių pelenai aptemdė dangų

  • Teksto dydis:

Indonezijos salyne pelenai iš penkių išsiveržusių ugnikalnių trečiadienį pablogino atmosferos skaidrumą ir privertė uždaryti tris oro uostus.

Kelias savaites dundėjęs Raungo ugnikalnis Rytų Javos provincijoje pelenis ir uolienas išmetė iki 2000 metrų aukščio, sakė vyriausybinės Indonezijos vyriausybės vulkanologas Surono (Suronas).

Pelenais spjaudėsi ir dangų temdo Gamalamos bei Dukono kalnai Molukų salų grandinėje, Sinabungo ugnikalnis Sumatros saloje bei Karangetango kalnas Siau saloje, pažymėjo Surono.

Praėjusį mėnesį del ugnikalnių išsiveržimų buvo evakuota daugiau kaip 13 tūkst. žmonių, daugiausia nuo Sinabungo šlaitų Tanahkaro apygardoje, pridūrė Surono.

„Mūsų vertinimu šis gamtinis reiškinys, kai vienu kartu išsiveržia penki ugnikalniai, nėra kažkas nepaprasta“, – paaiškino jis, dar pridūręs, kad visi šie išsiveržimai yra natūralūs ir normalūs šalyje, kurios teritorijoje yra apie 130 aktyvių ugnikalnių.

Transporto ministerijos atstovas Julius Adravida Barata (Žulijus Adravida Barata) sakė, kad antradienį vakare buvo uždaryti Džembero ir Banjuvangio oro uostai,o Balio tarptautinis oro uostas buvo kelioms valandoms uždarytas trečiadienį.


Šiame straipsnyje: Indonezijapelenaiugnikalniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių