Indijoje per gaisrą ligoninėje žuvo mažiausiai 19 žmonių

  • Teksto dydis:

Viename rytiniame Indijos mieste veikiančioje privačioje ligoninėje pirmadienį kilus gaisrui žuvo mažiausiai 19 žmonių, pranešė policija, o pareigūnai įspėjo, kad aukų skaičius gali dar padidėti.

Daugiau kaip 40 sunkiai sergančių pacientų dėl liepsnos liko įstrigę ligoninės intensyvios priežiūros palatoje. Manoma, kad gaisras kilo dėl trumpojo elektros jungimo antrame SUM ligoninės aukšte Bhubanešvaro mieste, Odišos valstijos sostinėje.

„Galime patvirtinti, kad per incidentą žuvo 19 žmonių“, – naujienų agentūrai AFP sakė Bhubanešvaro policijos komisaras Yogeshas Khurania (Jogešas Churanija).

„Daugiau kaip 100 pacientų buvo perkelti į kitas ligonines. Daugelio iš jų būklė yra kritinė, todėl aukų skaičius gali išaugti“, – sakė jis.

Y.Khurania sakė, kad, pirminiais duomenimis, dauguma žmonių žuvo apsinuodiję dūmais. Jie pasklido visame pastato aukšte ir apsunkino gelbėjimo darbus.

Vietinės televizijos rodė vaizdus, kaip ugniagesiai, dėvėdami kaukes, daužė langų stiklus, kad galėtų patekti į pastatą ir išgelbėti žmones iš 1000 pacientų talpinančios ligoninės.

Įvykio vietoje buvęs policijos pareigūnas Sharatas Kumaras Sahu (Šaratas Kumaras Sahus) sakė AFP, kad gaisras įsiplieskė dializės palatoje ir greitai pasiekė intensyviosios priežiūros skyrių.

Dauguma kritinės būklės pacientų buvo prijungti prie dirbtinio kvėpavimo aparatų ir žuvo liepsnose, nurodė jis.

Sh.K.Sahu pridūrė, kad su gaisru kovojo daugiau kaip 100 ugniagesių. Gaisras įsiplieskė apie 19 val. 30 min vietos (17 val. Lietuvos) laiku; prireikė beveik penkių valandų, kol ji buvo suvaldyta.

Indijos premjeras Narendra Modi (Narendra Modis) savo „Twitter“ paskyroje parašė, kad tai buvo „protą stingdanti“ tragedija ir išreiškė savo sielvartą dėl prarastų gyvybių bei pažadėjo padėti sužeistiesiems.

2011 metais rytiniame Kalkutos mieste vienoje geriausių miesto privačių ligoninių įsiplieskus gaisrui žuvo 90 pacientų.

Dauguma žmonių tuomet žuvo įkvėpę nuodingų dujų, vėliau parodė skrodimų rezultatai.

Šešiolika AMRI ligoninės darbuotojų yra teisiami dėl kaltinimų žmogžudyste, saugumo taisyklių pažeidimų ir aplaidumo.


Šiame straipsnyje: Indijagaisrasnelaimės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių