Indijoje didžiulė kaitra pareikalavo 1100 gyvybių

  • Teksto dydis:

Jau per 1,1 tūkst. žmonių mirė dėl Indiją apėmusios didelės kaitros bangos, trečiadienį pranešė pareigūnai, o meteorologai perspėjo, kad svilinantis karštis dar neatlėgs.

Blogiausia padėtis buvo Indijos pietuose, kur sausų ir karštų aukomis tapo daug statybininkų, senyvo amžiaus žmonių ir benamių, negalinčių pasinaudoti pareigūnų patarimu neišeiti iš patalpų.

Delyje nuo karščio lydėsi kelių asfaltas, o meteorologai paskelbė, kad temperatūra išliks aukšta ir ateinančią savaitę, pranašaudami dar didesnius rūpesčius tūkstančiams žmonių, gyvenančių sostinės gatvėse ir neturinčių kur pasislėpti nuo negailestingos saulės.

Indijos meteorologijos departamento direktorius Brahma Prakashas Yadavas (Brahma Prakašas Jadavas) sakė, kad sostinėje toliau laikysis apie 45 laipsnių Celsijaus temperatūra.

„Aukščiausia paros temperatūra reikšmingai nesumažės. Tačiau didesnės atgaivos galim tikėtis nuo birželio 2-osios, kai galbūt sulauksime gerų liūčių“, – sakė jis.

Labiausiai nukentėjusioje pietinėje Andhra Pradešo valstijoje nuo gegužės 18 dienos kaitros banga nusinešė beveik 900 žmonių gyvybių. Vietos vyriausybė paragino įkurti geriamojo vandens dalijimo punktus.

Tačiau valstijos specialioji nepaprastųjų padėčių valdymo komisarė P.Tulsi Rani nurodė, kad meteorologai artimiausiomis dienomis prognozuoja vėsesnius orus.

Kaimyninėje Telanganos valstijoje, kur praeitą savaitgalį oras buvo įkaitęs iki 48 laipsnių Celsijaus, per praeitą savaitę nuo kaitros mirė apie 200 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių