Per incidentą Raudonojoje jūroje sužeistas Lietuvos pilietis – ligoninėje

  • Teksto dydis:

Lietuvos ambasadai Egipte pavyko susisiekti su Lietuvos piliečiu, nukentėjusiu per incidentą spalio 1 dieną netoli Jemeno krantų.

Šiuo metu jis yra gydomas ligoninėje, jam suteikta visa būtina medicininė pagalba. Artimiausiu metu Lietuvos pilietis bus paleistas gydytis ambulatoriškai, praneša Užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas.

Piliečio šeima apie įvykį informuota. Esant reikalui, Lietuvos piliečiui bus suteikta būtina konsulinė pagalba.

Vyras nukentėjo, kai mažiausiai viena raketa buvo pamuštas ir užsidegė Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) bendrovės naudojamas laivas „Swift“. Lietuvos pilietis buvo vienas iš 24 šio laivo įgulos narių. Iš karto po įvykio jo likimas Lietuvos diplomatams nebuvo žinomas.

JAE užsienio reikalų ministerija pranešė, kad sukilėlių užpultame laive buvo 24 civiliai iš Indijos, Ukrainos, Egipto, Jordano, Filiponų bei Lietuvos. Per nelaimę sužeisti asmenys gydomi JAE.

Laivu, priklausančiu JAE kompanijai, plukdyta pagalba, sužeisti Jemeno  gyventojai ir keleiviai.

Lietuvos ambasada Egipte po įvykio parašė notą JAE Užsienio reikalų ministerijai, prašydami pateikti visą informaciją apie incidentą.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija taip pat telefonu susisiekė su JAE pareigūnais ir iš jų laukė oficialios informacijos apie įvykį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių