Per incidentą Australijos pramogų parke du vaikai išsigelbėjo tik per stebuklą

  • Teksto dydis:

Per pražūtingą keturių gyvybių pareikalavusį incidentą populiariame Australijos pramogų parke du vaikai išsigelbėjo tik per stebuklą, trečiadienį pareiškė policija.

Antradienį Kvynslando valstijoje Gold Kousto mieste esančiame „Dreamworld“ pramogų parke per nelaimingą atsitikimą žuvo du vyrai ir dvi moterys, sakė Kvynslando policijos komisaro padėjėjas Brianas Coddas (Brajanas Kodas).

Incidentas įvyko atrakcione „Thunder River Rapids“, kuriuo lankytojai plaukia apskritais šešiaviečiais plaustais, užkeliamais į viršų konvejerio. Stebėjimo kamerų užfiksuoti vaizdai parodė, kad pasivažinėjimas jau buvo besibaigiantis, kai susidūrė du plaustai, nurodė B.Coddas.

„Vienas jų apsivertė ir išmetė ant atrakciono konvejerio kelis žmones“, – žurnalistams sakė B.Coddas.

Du vaikai – 10-metis ir 12-metė – buvę ant to paties plausto, kaip ir žuvusieji, taip pat buvo išmesti, bet sugebėjo ištrūkti, nurodė pareigūnas.

„Kalbant apie tai, kaip jie ištrūko – gal tai įvyko Dievo ar kieno nors kito valia, tačiau iš visko, ką mačiau, atrodo, kad įvyko stebuklas, jog kas nors iš ten išsigelbėjo, – sakė jis. – Jei ir turėtume būti už kažką dėkingi, tai aš dėkingas už tai.“

B.Coddas neatskleidė, kas siejo išsigelbėjusius vaikus su žuvusiaisiais. Vaikai yra sukrėsti, jais rūpinasi šeimos nariai, nurodė jis.

Kim Dorsett (Kim Dorset) iš Kanberos patvirtino, kad du žuvusieji buvo jos vaikai – 32 metų Kate Goodchild (Keit Gudčaild) ir 35 metų Luke'as Dorsettas (Lukas Dorsetas).

„Turiu dvi anūkes – 8 mėnesių ir 12 metų mergaites – ir man plyšta širdis, kad mano aštuonių mėnesių anūkė niekada nepažinos savo mamos“, – sakė ji laikraščiui „The Courier-Mail“.

Ji sakė, kad 12-metė „yra visiškai sugniuždyta – ji kaltina save dėl to, kas nutiko“.

K.Dorsett su savo vaikais ir K.Goodchild dukromis atvyko iš Kanberos atostogauti.

Išsigelbėjusio berniuko mama buvo 42 metų Cindy Low (Sindi Lou), Naujosios Zelandijos pilietė, gyvenusi Sidnėjuje, nurodė jos šeima pranešime.

L.Dorsetto partnerė, 38 metų Roozi Araghi (Ruzi Aragi) iš Kanberos taip pat žuvo šio nelaimingo atsitikimo metu, sakoma Australijos statistikos biuro, jos darbovietės, pranešime.

B.Coddas anksčiau antradienį sakė, kad policija tirs pranešimus apie esą netinkamai vykdytą atrakcionų priežiūrą.

Pramogų parkas „Dreamworld“ bus uždarytas dar dvi ar tris dienas kaip nusikaltimo vieta. Policijos atstovas teigė, kad kompanijai gali būti pateikti kaltinimai, tarp jų ir dėl nusikalstamo aplaidumo.

„Dreamworld“ vadovas Craigas Davidsonas (Kreigas Deividsonas) trečiadienį padėjo vainiką aukoms atminti šalia įėjimo į parką, o inžinieriai pradėjo rinkti įrodymus teismo ekspertizei dėl šios nelaimės priežasčių.

Atrakcionas „Thunder River Rapids“ laikomas vienų populiariausių tame parke. Jis yra skirtas visai šeimai, juo važinėtis gali vaikai nuo dviejų metų.

„Dreamworld“ buvo atidarytas 1981 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių