Į Izraelio ambasadą pasikėsinęs užpuolikas – pašautas

  • Teksto dydis:

Peiliu ginkluotas užpuolikas trečiadienį mėgino atakuoti Izraelio ambasadą Turkijoje, bet buvo pašautas, nespėjęs pasiekti pastato, pranešė Izraelio ir Turkijos pareigūnai.

Vyras, mojuodamas 30 cm ilgio peiliu, bėgo ambasados link, skanduodamas šūkius, ir buvo pašautas į koją, sakoma sostinės gubernatoriaus pranešime.

Preliminarus tyrimas parodė, kad užpuolikas, vardu Osmanas Nuri Caliskanas (Osmanas Nuris Čališkanas), „atrodė esantis sutrikusios psichikos“. Nėra jokių duomenų, kad jis būtų susijęs su kokia nors kovotojų grupuote.

Netoliese dirbantis floristas Suatas Genceras (Suatas Gendžeras) sakė išgirdęs keturis šūvius ir nubėgęs prie ambasados pasižiūrėti, kas atsitiko.

„Pamačiau į koją pašautą vyrą. Peilio nemačiau, bet kiti liudininkai sakė, kad jis turėjo peilį ir norėjo susprogdinti bombą“, – S. Genceras sakė naujienų agentūrai AFP.

Įvykio vietoje susirinko daug policijos automobilių, o šalimais esanti gatvė buvo uždaryta, pasakojo vienas AFP korespondentas. Naujienų televizija „CNN-Turk“ pranešė, kad taip pat tiriamas įtartinas paketas.

Izraelio užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad užpuolikas buvo pašautas į koją turko apsaugininko ir kad visi ambasados darbuotojai yra saugūs.

„Prie ambasados prisiartino vyras su peiliu ir vietos apsaugininkas jį pašovė. Nė vienas mūsų (darbuotojas) nenukentėjo“ – sakoma ministerijos atstovo Emmanuelio Nahshono (Emanuelio Nahšono) pareiškime.

„Užpuolikas buvo sužeistas į koją. Nežinome, ar jis puolė policijos pareigūnus, ar pačią ambasadą“, – sakė atstovas ir nurodė, kad užpuolikas buvo pasiekęs ambasados „išorinį perimetrą“.

Incidentas dar tiriamas, pridūrė atstovas.

Turkijos parlamentas rugpjūčio mėnesį pritarė susitarimui normalizuoti santykius su Izraeliu po šešerių metų nesantaikos, kilusios dėl 2010 metų Izraelio reido prieš pagalbos Gazos Ruožui laivų flotilę, kurio metu žuvo dešimt Turkijos piliečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių