Honkonge moterų žmogžudystėmis kaltinamas britas filmavo savo aukas

  • Teksto dydis:

Buvęs britų bankininkas Rurikas Juttingas (Rurikas Džatingas), kuris yra kaltinamas dviejų moterų iš Indonezijos nužudymu savo prabangiame bute Honkonge, nusikaltimus filmavo savo telefonu „iPhone“, pirmadienį, pirmąją jo teismo proceso dieną, išgirdo teismas.

31 metų R.Juttingas anksčiau pirmadienį padarė kaltės nepripažinimo pareiškimą dėl dviejų žmogžudysčių – riboto pakaltinamumo pagrindu. Visgi jis pripažino savo kaltę dėl netyčinių nužudymų.

Kaltintojai atmetė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl lengvesnių nusikaltimų ir buvo pradėta prisiekusiųjų atranka.

Informuodamas potencialius prisiekusiuosius, teisėjas Michaelas Stuartas-Moore'as (Maiklas Stiuartas-Muras) perspėjo juos, kad įkalčiai yra sukrečiančio pobūdžio.

Jis sakė, kad R.Juttingas „savo „iPhone“ nufilmavo „daug ką“, ir filmuotą medžiagą pavadino „išties labai šokiruojančia“.

Apie 30 metų Seneng Mujiasih (Seneng Mudžiasih) ir 25 metų Sumarti Ningsih buvo rastos negyvos R.Juttingo bute 2014 metų lapkričio 1-osios paryčiais, kai jis iškvietė policiją.

S.Mujiasih buvo rasta nuoga su peiliu padarytomis žaizdomis kojose ir sėdmenyse, o apirę S.Ningsih palaikai po kelių valandų buvo rasti balkone laikytame lagamine, rodo pradiniai policijos pranešimai.

R.Juttingo, buvusio „Bank of America Merrill Lynch“ darbuotojo, laukia trijų savaičių teismo procesas ir, jeigu bus pripažinta jo kaltė dėl žmogžudysčių, įkalinimas iki gyvos galvos.

Minimos žmogžudystės sukrėtė 7 mln. gyventojų turintį dangoraižių miestą, kuris paprastai laikomas saugiu, ir atkreipė dėmesį į neparadinę šio finansų centro pusę.

R.Juttingą įvertinę psichiatrai padarė išvadą, kad jį galima teisti; jis laikomas griežčiausio apsaugos režimo kalėjime.

Švariai nusiskutęs, tamsiai mėlynus marškinius vilkintis R.Juttingas ramiai padarė savo pareiškimą dėl kaltinimų: „Nekaltas dėl nužudymo riboto pakaltinamumo pagrindu, bet kaltas dėl netyčinio nužudymo.“

Jis taip pat padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl trečio kaltinimo – neleidus palaidoti velionio.

Prie teismo susirinkusi protestuotojų iš darbuotojų indoneziečių organizacijos grupelė ragino surengti „greitą ir teisingą teismą“, taip pat – sumokėti kompensacijas aukų šeimoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių