Per „Hezbollah“ ataką žuvo du Izraelio kariai

  • Teksto dydis:

Prie sienos su Libanu trečiadienį žuvo du Izraelio kariai per judėjimo „Hezbollah“ ataką, pranešė Izraelio kariškiai.

Apie šių karių žūtį viešai skelbti neskubėta, kol nebuvo pranešta jų artimiesiems. Kariškių pranešime taip pat nurodoma, kad per šios ginkluotos grupuotės Libane ataką dar buvo sužeisti septyni kariai.

Anksčiau buvo skelbta, kad per „Hezbollah“ raketų smūgį trečiadienį buvo sužeisti keturi Izraelio kariai. Tai buvo didžiausias Libano ginkluotos grupuotės išpuolis prieš izraeliečių pajėgas nuo 2006 metų 34 dienų karo.

Grupuotė pranešė, kad trečiadienį jos „Kuneitros kankinių brigada“ atakavo Izraelio pajėgų automobilių vilkstinę Šebos ūkių pasienio rajone, atsakydama, kaip manoma, į Izraelio aviacijos smūgį Sirijoje, per kurį žuvo aukšto rango „Hezbollah“ nariai, ir sukeldama nerimą dėl galimo didesnio padėties paaštrėjimo.

Libano nacionalinė naujienų agentūra pranešė, kad per operaciją buvo sučiuptas vienas Izraelio karys, tačiau Izraelio pajėgos šią informaciją paneigė.

Po smūgio Izraelis paleido mažiausiai 22 artilerijos sviedinius į ūkių rajoną pietiniame Libane, pranešė libaniečių saugumo šaltiniai, pasak kurių, atakos rajoną užklojo tiršti dūmai.

Perrinkimo siekiantis ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus), paskelbęs saugumą kovo 17 dienos rinkimų kampanijos prioritetu, pareiškė, kad „mėginantieji mums mesti iššūkį šiauriniame pasienyje“, turėtų prisiminti Izraelio praėjusių metų Gazos puolimą.

Kalbėdamas Sderote, Gazos Ruožo pasienyje esančiame Izraelio mieste, B.Netanyahu sakė, kad Izraelis „yra pasiruošęs veikti tinkamai visais frontais“, ir pridūrė, jog „saugumas yra svarbiau visko“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių