Gedinti Kenija mini pirmąsias atakos parduotuvių centre „Westgate“ metines

  • Teksto dydis:

Tūkstančiai gedėtojų sekmadienį susirinko Kenijos sostinėje į emocingus renginius, kuriais minimos pirmosios Somalio islamistų įvykdytos atakos Nairobio parduotuvių centre „Westgate“ metinės.

Tos mažiausiai 67 gyvybių pareikalavusios atakos metinėms ši Rytų Afrikos valstybė paskelbė didelio laipsnio parengtį.

Renginiai vyksta vos kelios savaitės po to, kai viešumo vengęs „Shebab“ lyderis ir įtariamas „Westgate“ atakos sumanytojas Ahmedas Abdi Godane (Ahmedas Abdi Godanė) žuvo per JAV antskrydį Pietų Somalyje.

Nairobio Karuros miške beveik 2,5 tūkst. žmonių, tarp kurių buvo daug atakas išgyvenusių žmonių ir aukų giminaičių, dalyvavo tarpreliginėse maldose ir procesijoje. Taip pat bus atidengta lenta su aukų vardais.

„Mano gyvenimas visiškai sugriautas, buvo labai sunku susitaikyti“, – sakė 62 metų Amulas Shahas (Amulas Šahas), kurio sūnus yra tarp žmonių, žuvusių tame prabangių parduotuvių centre, kur su „al Qaeda“ susijusių kovotojų grupelė svaidė granatas ir iš automatų šaudė į pirkėjus bei darbuotojus.

Aukų artimieji taip pat padės gėlių vainikus sode minėtame miške, kur pernai buvo pasodinti 67 medeliai.

Atminimo renginiai vėliau sekmadienį baigsis koncertu su žvakių švieselėmis Nacionaliniame muziejuje, kur šią savaitę buvo atidaryta memorialinė paroda.

Visi keturi atakos vykdytojai, kaip manoma, žuvo tame prekybos centre. Jų sudegusius palaikus prislėgė tonos nuolaužų, kai po didžiulio gaisro, kuris kilo per išpuolį, sugriuvo komplekso dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių