Kinijoje nugriaudėjusio galingo sprogimo aukų padaugėjo iki 14

  • Teksto dydis:

Viename šiauriniame Kinijos mieste viename pastate nugriaudėjusio galingo sprogimo aukų antradienį padaugėjo iki 14, o dar 147 asmenys buvo sužeisti, pranešė valstybinė žiniasklaida, o valdžia cenzūruoja kilusią diskusiją apie incidentą internete.

Pirmadienio sprogimas Sinmino mieste šiaurinėje Šaansi provincijoje nušlavė penkis surenkamuosis pastatus, taip pat sunaikino ar apgadino dar 58 kitus, pranešė naujienų agentūra „Xinhua“.

Sprogimą galėjo sukelti viename iš pastatų neteisėtai laikyti sprogmenys, parodė pirminis tyrimas.

Nuotraukose matyti, kad padaryta didelė žala: pastatai buvo išdaužytais langais, gatvėse tvyrojo tiršti pilki dūmai; matėsi kruvini žmonės, kai kurie jų – gulintys ant žemės.

Gelbėjimo operacija buvo užbaigta iki antradienio ryto, o „Xinhua“, cituodama vietos pareigūnus, nurodė, kad daugiau kaip 100 sužeistųjų tebėra gydomi ligoninėje.

Šis sprogimas driokstelėjo, kai Pekine buvo sustiprintas budrumas dėl valdančiosios Kinijos komunistų partijos elito susitikimo.

Įpykę socialinių tinklų vartotojai sakė, kad internete pasirodė gana mažai pranešimų apie minėtą incidentą, kiti buvo ištrinti, o daugelyje platformų buvo išjungta komentavimo galimybė.

„Jie uždarė diskusiją apie incidentą ir nedrįsta atskleisti žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų skaičiaus, – rašė vienas vartotojas. – Toks didžiulis incidentas, ir jie ruošiasi nuslopinti į spaudimu.“

Kitas skundėsi: „Vienpartinei diktatūrai, kuri kontroliuoja sostą, rūpi vien partijos, o ne žmonių gerovė! Kur Kinijos ateitis?“

Kinijoje pramoniniai incidentai nutinka gana dažnai, ypač daug jų kyla dėl saugumo reikalavimų pažeidimų.

Praėjusiais metais šiauriniame Tiandzino uostamiestyje nugriaudėję milžiniški cheminių medžiagų sprogimai pareikalavo 165 žmonių gyvybių, o nakties dangų nušvietė didžiulis ugnies kamuolys ir miestas buvo apipiltas nuolaužomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių