Romos oro uostas atnaujina darbą po gaisro terminale

  • Teksto dydis:

Romos pagrindinis Fjumičino oro uostas ketvirtadienį laipsniškai atnaujina darbą po gaisro, smarkiai apgadinusio jo pagrindinį tarptautinį skrydžių terminalą ir privertusį uždaryti visą kompleksą apie 12 valandų.

Romos pagrindinis Fjumičino oro uostas ketvirtadienį laipsniškai atnaujina darbą po gaisro, smarkiai apgadinusio jo pagrindinį tarptautinį skrydžių terminalą ir privertusį uždaryti visą kompleksą apie 12 valandų.

Judriausias Italijoje oro uostas, kuris pernai aptarnavo 39 mln. keleivių, buvo uždarytas dėl gaisto, prasidėjusio tuojau vidurnakčio vietos (1 val. Lietuvos) laiku. Vėliau oro uostas palaipsniui atnaujino darbą, o pareigūnai sakė, kad visi terminalai turėtų vėl pradėti veikti 14 val. (15 val.), nors dalis skrydžių vėluos.

Gaisras, kuris, anot vieno pareigūno, buvo „labai smarkus“, įsiplieskė 3-ame terminale, naudojamame tarptautiniams reisams.

Manoma, kad jis kilo dėl trumpojo jungimo remontuojamoje elektros skydinėje parduotuvių zonoje, vienas oro uosto pareigūnas sakė žurnalistams.

Vienas policijos pareigūnas nurodė, kad nebuvo jokių padegimo ženklų, bet tyrimas tęsiamas.

Bent trys žmonės lengvai apsinuodijo dūmais, sakė vienas ugniagesių brigados pareigūnas, pridūręs, kad nukentėjusiųjų galėjo būti daug daugiau, jeigu gaisras būtų kilęs dieną, kai terminale būna daug žmonių. Taip pat buvo smarkiai apgadintos kelios parduotuvės.

Italijos nacionalinė oro bendrovė „Alitalia“ atšaukė visus skrydžius į Fjumičiną ir iš jo, išskyrus kai kuriuos atvykstančius tarpžemyninius reisus.

Pareigūnai sakė, kad nuo gaisro pradžios buvo leista išskristi daliai lėktuvų, paėmusių keleivius iš kitų terminalų.

Oro uosto darbas buvo sutrikdytas itin įtemptu paros metu, kai turėjo atskristi arba išskristi dauguma transatlantinių reisų.

Anksti ryte atskridę keleiviai nebuvo įleidžiami į jokius terminalus. Pagrindinis kelias, jungiantis oro uostą su Roma, buvo uždarytas, kad nekiltų kliūčių važiuoti specialiųjų tarnybų mašinoms. Taip pat buvo sustabdyti tarp sostinės centro ir oro uosto kursuojantys traukiniai.

Internete paskelbtose nuotraukose matėsi iš terminalo pastato naktį besiveržiantys tiršti dūmų debesys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių